Νεοφυής επιχείρηση της Ηπείρου μεταξύ 50 κορυφαίων της Ευρώπης!

Δημοσιεύθηκε: 07/10/2017 11:10 Τελευταία Ενημέρωση: 07/10/2017 11:11 Από: Tachydromos

Μπορεί η… παραδοσιακή επιχειρηματικότητα να περνάει δύσκολες μέρες, με πολλές επιχειρήσεις σήμερα να απειλούνται με λουκέτο, ωστόσο έρχονται κάποιοι που ακολουθούν το δρόμο της καινοτομίας και καταφέρνουν να ξεχωρίσουν σε διεθνές επίπεδο, που πλέον είναι και το ζητούμενο.

Ενθαρρυντικά είναι τα νέα και για την περιοχή μας, αφού η Ηπειρωτική νεοφυής επιχείρηση CoTheta Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, σε συνεργασία με την Ομάδα Γραφικών Υπολογιστών του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συμμετείχε στον Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Καινοτομίας «Copernicus Masters» και επιλέχθηκε ως μία από τις 50 κορυφαίες Ευρωπαϊκές Ομάδες Βιομηχανικής Έρευνας που θα στηρίξει η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και επιλεγμένοι σύμβουλοι της Βιομηχανίας Τεχνολογιών Διαστημικής για τους επόμενους 9 μήνες. Στόχος, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η υλοποίηση καινοτόμου συστήματος επαυξημένης πραγματικότητας για την τρισδιάστατη οπτικοποίηση και ανάλυση δεδομένων δορυφορικής τηλεπισκόπησης.

Στο Τάλλιν της Εσθονίας

Η ιδέα θα παρουσιαστεί στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Διαστήματος στο Τάλλιν της Εσθονίας, από 6 έως 9 Νοεμβρίου. Ο Διαγωνισμός Copernicus Masters συνδιοργανώνεται κάθε χρόνο από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Διαστήματος, την Διεύθυνση του Προγράμματος Copernicus της ΕΕ και τις μεγαλύτερες Βιομηχανίες Διαστημικής Τεχνολογίας, με στόχο την χρήση και αξιοποίηση δεδομένων δορυφορικής τηλεπισκόπησης υψηλής ανάλυσης σε πραγματικές εφαρμογές για τον πολίτη (www.copernicus. eu).

Η ταυτότητά της

Η CoTheta (www.cotheta.com) ιδρύθηκε μόλις τον Μάιο του 2017 από τον ερευνητή Αλκιβιάδη Πούλη, με έδρα το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου, ως μια νεοφυής επιχείρηση (startup) που δραστηριοποιείται στην έρευνα, ανάπτυξη και παροχή καινοτόμων υπηρεσιών, συστημάτων και διαδικασιών σύνθετων έργων υψηλής τεχνολογίας. Το επιστημονικό και τεχνολογικό πλεονέκτημα της επιχείρησης έγκειται στον συνδυασμό τεχνολογιών της εικονικής πραγματικότητας με τις τεχνολογίες του διαδικτύου των αντικειμένων με έμφαση στην ανάπτυξη και διεθνή κατοχύρωση προϊόντων και εφαρμογών στην ιατρική προσομοίωση, την έξυπνη διαβίωση, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση, την πολιτιστική κληρονομιά και το περιβάλλον. H εταιρεία αναπτύσσει από τους πρώτους μήνες λειτουργίας της καινοτόμα προϊόντα σε αποκλειστικές συνεργασίες με επιλεγμένες ερευνητικές ομάδες, τεχνολογικούς κολοσσούς και νεοφυείς επιχειρήσεις σε ΗΠΑ, Ευρώπη και Ελλάδα.

Η Ομάδα Γραφικών Υπολογιστών του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό τον καθηγητή Ιωάννη Φούντο (www.cgrg.cs. uoi.gr), έχει 20ετή και πλέον εμπειρία στην έρευνα και ανάπτυξη καινοτόμων αλγορίθμων και εφαρμογών τρισδιάστατων γραφικών και εικονικής πραγματικότητας, συστημάτων σχεδίασης με υπολογιστή, 3Δ ανακατασκευής αντικειμένων, και επεξεργασίας και οπτικοποίησης γεωμετρικής πληροφορίας.

http://www.proinoslogos.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon