Οι διαβόητες ειδικές δυνάμεις

Δημοσιεύθηκε: 03/11/2018 13:53 Τελευταία Ενημέρωση: 03/11/2018 16:04 Από: Tachydromos

Ο τρόπος και οι συνθήκες υπό τις οποίες δολοφονήθηκε απ’ την ομάδα της Renea ( ανάλογη κατά τη δόμηση και αρμοδιότητες των ελληνικών Εκαμ), του Κωνσταντίνου Κατσίφα την περασμένη Κυριακή, με όσα μάλιστα άφησε να εννοηθεί και ο διακεκριμένος Ιατροδικαστής, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η εκτέλεση έγινε ή με αυστηρή άνωθεν έγκριση και εντολή είτε από κίνητρα εθνικού και θρησκευτικού μίσους που χαρακτηρίζουν το άτομο που τη διέπραξε. Το ένα βέβαια δεν αναιρεί το άλλο και τα καθιστά μάλιστα εντονότερα στην αλληλοεπικάλυψη.

Γίνεται όμως αφορμή να προσεγγίσει κανείς τι ακριβώς συμβαίνει στα σώματα των ειδικών δυνάμεων της Αλβανίας τα οποία συν την προαναφερόμενη επίλεκτη ομάδα της Αστυνομίας συμπεριλαμβάνουν το Τάγμα Άμεσης Αντίδρασης (κομάντος) του στρατού καθώς και την πολύ Προεδρική Φρουρά. Συχνά οι άνδρες που τα απαρτίζουν μεταφέρονται απ’ τη μια στην άλλη και εκείνο που τις καθιστά ευάλωτες είναι με βάση δημοσιεύματα του τύπου και σχετικά ρεπορτάζ οι διασυνδέσεις τους με τον υπόκοσμο.

Προ ολίγων ημερών στο κέντρο των Τιράνων, σε πολύ γνωστό κέντρο όπου ομολογείται ότι είναι το σημείο της συναλλαγής της πολιτικής τάξης με ομάδες που ελέγχουν τις παράνομες δραστηριότητες συνέβηκε μια εν ψυχρώ δολοφονία μέλους οργάνωσης από αντίπαλη. Τη δολοφονία με επαγγελματικό τρόπο έκανε κομάντος των ειδικών δυνάμεων ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης.

Το γεγονός αυτό έγινε αφορμή ώστε από ορισμένους δημοσιογράφους και ΜΜΕ να στραφεί η προσοχή στη σήψη που μαστίζει τα προαναφερόμενα τρία σώματα των δυνάμεων ειδικών αποστολών με τεράστιες αρμοδιότητες και κατοχυρωμένα άλλοθι στη συμπεριφορά τους.

Στην Προεδρική Φρουρά μάλιστα τους τελευταίους τρεις μήνες υπήρξαν δύο αυτοκτονίες οι οποίες καλύπτονται από μυστήριο. Ο πρώην Πρωθυπουργός Μπερίσα μάλιστα τις θεωρεί δολοφονίες τυπικές της μαφίας εφόσον είχαν εκπληρώσει άλλες «αποστολές» ξεκαθαρίσματος λογαριασμών.

Τούτα είναι μόνο λίγα στοιχεία τα οποία ενδελεχή έρευνα δύναται να εμπλουτίσει και να φέρει στην επιφάνεια και άλλες πτυχές της σήψης η οποία μαστίζει τις δομές αυτών των δυνάμεων. Και τούτο δεν είναι παρά ακόμη μία απόδειξη στην όλη αγαστή συνεργασία των κρατικών δομών με το οργανωμένο έγκλημα που ενέχει όλα τα χαρακτηριστικά της μαφίας και απ’ την οποία απορρέουν όσες πλείστες παρενέργειες που έχουν διαβρώσει το δημόσιο βίο και έχουν παραλύσει την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα.

Εκείνο όμως που παρουσιάζει επί του παρόντος ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι διαχρονικά οι δυνάμεις αυτές και των τριών δομών καταρτίζονται επαγγελματικά με τη φροντίδα της Τουρκίας. Είναι μια πτυχή που ίσως να διαφεύγει της ανάλυσης αλλά σε περιπτώσεις ανάλογες του Κ. Κατσίφα ο υποκειμενικός παράγοντας έχει πάντοτε σπουδαία σημασία. Η κατάρτιση τους, ειδικά των διοικητών τους, είτε στην Τουρκία είτε από Τούρκους ειδικούς στρατιωτικούς στα Τίρανα προφανώς δεν αφορά μόνο στον επαγγελματισμό τους. Δεδομένου μάλιστα της όλης αλλαγής του περιεχομένου στα σώματα ασφαλείας της Τουρκίας υπό το δόγμα του Ισλάμ και Νέοθωμανισμού του Ερντογάν.

Η δολοφονία του Κωνσταντίνου δεν είναι η μοναδική. Υπό ανάλογες συνθήκες προ ετών έξω απ’ το Ελμπασάν δολοφονήθηκε ο οδηγός ελληνικού λεοφωρείου απ’ τις ίδιες δυνάμεις, ενώ άλλος Βουλιαρατινός προ πλέον των δέκα χρόνων δολοφονήθηκε με ριπές εντός του ελληνικού εδάφους όπου προσπάθησε να διαφύγει. Στην περίπτωση μάλιστα με τον Ιερό Ναό στην Πρεμετή όπου αρπάχτηκε απ’ την εκεί Ορθόδοξη κοινότητα, οι δυνάμεις της ομάδας Renea είχαν ενδυθεί στολή ιδιωτικής αστυνομίας και η βία που επέδειξαν είναι πλέον γνωστή και αποτυπωμένη στα χρονικά. Είναι εξ άλλου οι ίδιες αυτές δυνάμεις που είχαν ακροβολιστεί στα υψώματα των Δρυμάδων προκειμένου τρομοκρατήσουν πιστούς στην κατεδάφιση του Αγ. Αθανασίου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon