Το non grata για την Ευρωβουλευτή Ελένη Θεοχάρους

Δημοσιεύθηκε: 12/11/2018 09:07 Τελευταία Ενημέρωση: 12/11/2018 20:01 Από: Tachydromos

Ενώ η ανακοίνωση που διάβαζε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της Αλβανίας κ. Γκλ. Ντερβίσι, ήταν σχεδόν πανομοιότυπο με αυτό της προηγούμενης ημέρας που διάβαζε ο στρατηγός ε.α., Υφυπουργός Εσωτερικών κ. Σ. Λέσι, τα πρόσωπα είχαν εντελώς διαφορετική έκφραση. Ο εκπρόσωπος του ΥπΕξ σαφώς έδειχνε να διεκπεραίωνε μια υποχρέωση υπό εντελώς δυσμενείς ψυχολογικές συνθήκες. Τούτο διότι αντιλαμβάνεται ότι θα είναι ακόμη πιο δυσμενή τα πράγματα να διαχειριστούν την κατάσταση που θα δημιουργηθεί απ’ την καταγγελία στα ευρωπαϊκά φόρα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων για την ΕΕΜ.

Ο λόγος είναι για την ανακοίνωση από πλευράς της αλβανικής κυβέρνησης ως non grata, πρόσωπο ανεπιθύμητο για την Αλβανία της Ευρωβουλευτίνας απ’ την Κύπρο, κας. Ελένης Θεοχάρους, διότι παραβρέθηκε στην κηδεία τοr7υ μακαρίτη Κωνσταντίνου Κατσίφα. Η συγκεκριμένη είχε επισκεφθεί και τις προηγούμενες μέρες την οικογένεια και εάν όχι για το πώς συντελέστηκε η δολοφονία είναι ένας αυτόπτης μάρτυρας για το τι ακολούθησε, δηλαδή την μη παράδοση της σορού, το διασυρμό της μνήμης του νεκρού απ’ τους κρατικούς φορείς και κυρίως για το πολύ βαρύ κλίμα φόβου στους κόλπους της ελληνικής κοινότητας εδώ.

Ωστόσο όμως η κα. Θεοχάρους σε δηλώσεις της είχε ξεκαθαρίσει ότι η Αλβανία κυβερνάται από μια διεφθαρμένη κλίκα που με χαρακτηριστικά συμμορίας βρίσκεται σε απροκάλυπτη συναλλαγή με κυκλώματα παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών. Είναι τούτο που προφανώς έχει υποχρέωση να εγείρει τόσο στην Ευρωβουλή όσο και στους θεσμούς της ΕΕ ως καταγγελία που έκαψε την κυβέρνηση Ράμα και για λόγους εντυπωσιασμού και μιας ενδεχόμενης παρασκηνιακής χρήσης υποχρέωσε τις υπηρεσίες του ΥπΕξ να προβούν σε ένα ακαταλαβίστικο για τα σημερινά δεδομένα της Ευρώπης, βήμα.

Η κα. Θεοχάρους, αγωνίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα όπου αυτά παραβιάζονται ναι μεν εστιάζει στα δίκαια της ΕΕΜ που καταπατούνται αλλά κυρίως αναφέρθηκε σε ένα δικαίωμα του αλβανικού λαού ώστε να απαλλαχτεί από μια άθλια διακυβέρνηση. Έχει βέβαια δικαίωμα για κάτι τέτοιο καθότι η Αλβανία προσδοκά την ένταξη αλλά και η ΕΕ χρηματοδοτεί ουσιαστικά την οικονομία της.

Εν πάση περιπτώσει οι υπηρεσίες της κυβέρνησης Ράμα θέλησαν απ’ τη μια να ακυρώσουν στο εσωτερικό της Αλβανίας την απήχηση που θα έχουν τα διαβήματα της κύπριας ευρωβουλευτού και που θα αποτελούν στην ουσία περιγραφή της κατάστασης. Θα θελήσει κατά τις πρακτικές Χότζα να πει ότι όσα λέγονται είναι αποκύημα της φαντασίας μιας αντιαλβανίδας που επιβουλεύεται μάλιστα την εθνική ακεραιότητα της Αλβανίας. Απ’ την άλλη δε να δώσει δυνατότητα στους δικούς του υποστηρικτές στην Ευρωβουλή και αλλού ότι τα πράγματα δεν έχουν όπως θα παρουσιαστούν αλλά ότι μεγεθύνονται από προσωπικό μένος.

Το ίδιο στο παρελθόν είχαν συμπεριφερθεί με τον συγγραφέα Νικόλαο Γκατζογιάννη. Επί το πλείστον στην περίπτωση της κας. Ελένης Θεοχάρους, συνόδευσαν την ανακοίνωση με τη διοχέτευση στα ΜΜΕ της πληροφορίας ότι εκκρεμεί εις βάρος της και ένταλμα συλλήψεως απ’ το κράτος του Αζερμπαϊτζάν. Ικανοποιεί στην ουσία με το διάβημα του το ΥπΕξ της Αλβανίας και επιθυμία των Τουρκικών υπηρεσιών.

Σε ότι αφορά στα υπόλοιπα 52 άτομα, κατάσταση των οποίων δεν έδωσαν ακόμη στη δημοσιότητα σήμερα αφήνουν να διαρρέει ότι το μέτρο απαγόρευσης εισόδου στην Αλβανία θα ισχύει για την επόμενη 5ετία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon