Παραστρατιωτικοί και Αστυνομία

Δημοσιεύθηκε: 10/12/2018 12:31 Τελευταία Ενημέρωση: 10/12/2018 13:52 Από: Tachydromos

Η φωτογραφία αυτή είναι απ’ το Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2018, αναρτημένη σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αφορούν συλλογικότητες εθνικιστών που διαδήλωσαν στο Αργυρόκαστρο κατά του γηγενούς Ελληνισμού και της Ελλάδας κατ επέκταση.

Φαίνεται ξεκάθαρα και μάλιστα το καυχιόνται ότι έγινε σπουδαία συνάντηση και συγχώνευση της επίσημης Αλβανικής Αστυνομίας με παραστρατιωτικούς του ΟΥΤΣΑΚΑ και άλλους παρακρατικούς που έχουν επικίνδυνες απόψεις τόσο για την ειρηνική συνύπαρξη ελλήνων και αλβανών στην περιοχή όσο και για τις διακρατικές σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας.

Τα πράγματα είναι άκρως ανησυχητικά και κατόπιν τούτου θέλει όχι απλά την ερμηνεία και επεξήγηση απ’ την ηγεσία της Αστυνομίας του Κράτους και την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών. Προφανώς οι φορείς της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας πρέπει να επιμείνουν διότι η απάντηση της Αρχής Οπτικοακουστικών Μέσων σε σχέση με το επεισόδιο στην Κρανιά κάθε άλλο παρά εφησυχασμό συνιστά. Άλλο τόσο όταν οι δυνάμεις της δημόσιας ασφάλειας και τάξης συμπαρατάσσονται τόσο απροκάλυπτα με οργανώσεις τις οποίες μια ευνομούμενη πολιτεία έπρεπε να τις έχει απέναντι…

Ο συναγερμός μετά απ’ αυτή την φωτογραφία πρέπει να σημάνει κόκκινο.

Ειδικά η κατάσταση απαιτεί άμεση παρέμβαση του διεθνούς παράγοντα διότι καθώς η εσωτερική κατάσταση στην Αλβανία διολισθαίνει, τα περιθώρια για τα μέλη της ΕΕΜ στενεύουν ακόμη και σε ότι αφορά στη φυσική τους ακεραιότητα. Ποια η εμπιστοσύνη του πολίτη της χώρας στα όργανα έννομης τάξης μετά απ’ αυτή τη φωτογραφία. Εξ’ άλλου όσα απ’ τα μέλη της ΕΕΜ προσήχθησαν αυτές τις μέρες στα αστυνομικά τμήματα αισθάνθηκαν έντονα ρατσιστικές διαθέσεις απ’ τους αστυνομικούς που τους πήραν κατάθεση.

Ερμηνεύεται βέβαια η κατάσταση μετά απ’ τη φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

Έχει σημασία να επισημανθεί ότι η φωτογραφία αυτή της ξεκάθαρης ανάμειξης αξιωματικών της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας της Κρατικής Αστυνομίας με παραστρατιωτικούς και παρακρατικές οργανώσεις, έγινε κυριολεκτικά ενώπιο ειδικών ξένων αστυνομικών υπηρεσιών. Τούτο δεδομένου ότι στην κεντρική πλατεία του Αργυροκάστρου όπου γίνεται η φωτογράφηση εδώ και μέρες έχουν κυριολεκτικά στρατοπεδεύσει πολυάριθμες αποστολές αστυνομιών χωρών της Βαλκανικής που υπό την επίβλεψη γερμανών και αυστριακών εκπαιδεύονται στη από κοινού διαχείριση βαριών εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon