Αλβανοτσάμηδες στάζουν φαρμάκι στην Αλβανία και για τα ελληνικά στρατιωτικά νεκροταφεία

Δημοσιεύθηκε: 12/12/2018 18:28 Τελευταία Ενημέρωση: 12/12/2018 18:28 Από: Tachydromos

Το λεγόμενο «τσάμικο» ζήτημα υποδαυλίζεται διαρκώς στην Αλβανία, ακόμα και από φιλοκυβερνητικές εφημερίδες, δηλαδή από εκείνες που υποτίθεται στηρίζουν τη «σοσιαλιστική» κυβέρνηση του Έντι Ράμα. Οι Αλβανοτσάμηδες, συνεργάτες των ναζί στην Ήπειρο, εγκατέλειψαν το ελληνικό έδαφος μετά την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, για να μην τιμωρηθούν ως προδότες και ναζιστές.

Για το αλβανικό μετα-κομμουνιστικό καθεστώς, που στηρίζεται στην ψυχροπολεμική ελληνοφοβική προπαγάνδα, στη θυματοποίηση και στον στείρο εθνικισμό, το «τσάμικο» χρησιμοποιείται ως «αντίβαρο» στο βορειοηπειρωτικό, ως ανοιχτή πληγή αλυτρωτισμού και ως διαιώνιση της διασποράς εχθρότητας μεταξύ της πιο αμόρφωτης μερίδας του αλβανικού λαού κατά της Ελλάδας.

Η ελληνοφοβία εξυπηρετεί πρωτίστως να αποσπάται ο αλβανικός λαός από τη δυστυχία του, για την οποία ευθύνεται το πολιτικό του σύστημα, στρεφόμενος προς τον «Έλληνα εχθρό» και όχι κατά εκείνων που πράγματι τον εξαθλιώνουν, δηλαδή τους Αλβανούς κοτζαμπάσηδες.

Οι πιο δραστήριοι Αλβανοτσάμηδες αρθρογράφοι, κάτι περίεργοι ακροδεξιοί εθνοϊσλαμιστές με στενές σχέσεις με το ισλαμικό καθεστώς της Άγκυρας, συντηρούν το «ζήτημα» και για ένα ακόμα λόγο. Εξυπηρετούν το αποσταθεροποιητικό ισλαμικό «τόξο» που επιδιώκει να έχει ενεργό η Άγκυρα στα βόρεια σύνορά μας.

Σε πρόσφατο άρθρο του στην μικρής κυκλοφορίας φιλοκυβερνητική εφημερίδα «SOT», ο Αλβανοτσάμης Χικμέτ Ζάνε, επιτέθηκε κατά των ελληνικών στρατιωτικών νεκροταφείων του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου στη Βόρεια Ήπειρο, υποστηρίζοντας ότι τα νεκροταφεία αυτά αποτελούν ένα είδος εικονικής μεθοριακής γραμμής της Βορείου Ηπείρου εντός της αλβανικής επικράτειας.

Πρόκειται για επιχείρημα που αναφέρουν συχνά οι Αλβανοτσάμηδες, πολλοί εκ των οποίων έχουν κατηγορηθεί για χρηματοδότηση από τα μυστικά κονδύλια του τουρκικού κράτους.

Στη συνέχεια ζητά μνημείο για «τους τσάμηδες που σκοτώθηκαν στην τσαμουριά», δηλαδή για τους συνεργάτες των ναζί και δεν ξεχνάει να εκτοξεύσει κατηγορίες εναντίον του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου αλλά και εκείνων που συμμετείχαν στην κηδεία του Κ. Κατσίφα στους Βουλιαράτες.

Η προκλητική αρθρογραφία είναι αναμενόμενη από τους ακροδεξιούς και τους εθνοϊσλαμιστές. Και στην Ελλάδα εξάλλου υπάρχουν ακραίοι. Αυτοί όμως δεν αρθρογραφούν σε φιλοκυβερνητικές εφημερίδες του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή, το ζήτημα εδώ δεν είναι γιατί ένας γραφικός ναζιστής εθνοϊσλαμιστής αραδιάζει τις μπούρδες του, αλλά ότι αυτό γίνεται από μια φιλοκυβερνητική εφημερίδα που στηρίζει μια κυβέρνηση υποτίθεται σοσιαλιστών.

Βεβαίως το αλβανικό σοσιαλιστικό κόμμα είναι η μετεξέλιξη του κομμουνιστικού του Χότζα, δηλαδή δεν πρόκειται για ένα κόμμα κανονικό σοσιαλιστικό αλλά για τη συνέχεια ενός τυραννικού καθεστώτος σε πολίτευμα -υποτίθεται- κοινοβουλευτισμού.

Το τυραννικό καθεστώς του Χότζα υποδαύλιζε τον εθνικισμό για να κρατά τον αλβανικό λαό «όμηρο» του φόβου μιας ξένης εισβολής.

Για να αντιληφθείτε πόσο βαθιά έχουν εντρυφήσει όλοι αυτοί με τις ψευδείς ειδήσεις, επί Χότζα έλεγαν στον αλβανικό λαό ότι ζει σε ένα παράδεισο και ότι στην Ελλάδα δεν είχαμε να φάμε.

Όταν βεβαίως άνοιξαν τα σύνορα αποδείχτηκε ποιος ήταν ο χορτάτος και ποιος ο νηστικός.

Ωστόσο, επειδή τα καλύτερα και φωτεινότερα μυαλά των Αλβανών εγκαταλείπουν τη χώρα, στην Αλβανία μένουν οι πιο αγράμματοι και απλοϊκοί, άνθρωποι σε ημιάγρια κατάσταση μέσα στις δυστυχισμένες ψυχές τους και αυτούς τους ταλαιπωρημένους ανθρώπους ταΐζουν διαρκώς μίσος και εθνικισμό για να μη σκέφτονται την πείνα και ανέχειά τους.

Και τους στρέφουν κατά της Ελλάδας -κυρίως- και δευτερευόντως κατά της Σερβίας, αν και η προκοπή του αλβανικού λαού εξαρτάται από τις καλές του σχέσεις με την Ελλάδα. Οι κοτζαμπάσηδες όμως που κυβερνάνε την Αλβανία αδιαφορούν για το καλό του λαού τους.

Tribune.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon