Ελλάδα, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία θα διεκδικήσουν το Euro του 2028 και το Μουντιάλ του 2030

Δημοσιεύθηκε: 22/12/2018 16:09 Τελευταία Ενημέρωση: 22/12/2018 16:09 Από: Tachydromos

«Έχουμε φτιάξει μια πολύ καλή ομάδα, έμαθε να συνδυάζεται, να δίνει πάσες και να ανοίγει το παιχνίδι, να παίζει δημιουργικό ποδόσφαιρο και μέσα από την πολύ καλή συνεργασία ιδιαίτερα στους τομείς υποδομών και ενέργειας αλλά και στην ανάπτυξη μιας νέας γεωπολιτικής δυναμικής για την περιοχή, πολύ σύντομα μπορεί να σκοράρουμε». δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη Τύπου των ηγετών μετά τη λήξη της τετραμερούς συνόδου Σερβίας, Ελλάδας, Βουλγαρίας Ρουμανίας.

Σημείωσε δε ότι συζητήθηκε μεταξύ άλλων και η κοινή υποψηφιότητα των τεσσάρων χωρών για τη φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου ή του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

«Συζητήσαμε για την κοινή υποψηφιότητα των τεσσάρων χωρών μας για την φιλοξενία του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου του 2028 ή του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 2030. Η διοργάνωσή τους θα έχει μεγάλη συμβολική σημασία, προβάλλοντας τα Βαλκάνια ως θετικό παράδειγμα στην Ευρώπη», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η περιοχή των Βαλκανίων στο θέμα της ειρήνης και της συνεργασίας.

«Η τετραμερής συνεργασία μας έχει αναδείξει την περιοχή των Βαλκανίων ως μια περιοχή η οποία μπορεί να δώσει στην Ευρώπη και όχι ως μια περιοχή "δεύτερης διαλογής" όπου η Ευρώπη θα την αντιμετωπίζει με συμπάθεια προσπαθώντας να επιβάλει τους δικούς της όρους. Τα Βαλκάνια πρέπει να ξαναγίνουν το επίκεντρο της ειρήνης, της συνεργασίας, της συνανάπτυξης και αυτό δεν μπορεί παρά να περνά μέσα και από τη διεύρυνση της ΕΕ. Η βουλγαρική προεδρία έδωσε την ευκαιρία να ξαναπιάσουμε το νήμα της ατζέντας της Θεσσαλονίκης της ελληνικής προεδρίας το 2003 και δημιούργησε προϋποθέσεις για να μπορούμε να ξαναβάλουμε τα Βαλκάνια στο επίκεντρο» είπε ο πρωθυπουργός.

Kathimerini.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon