Στάζουν νερά δίπλα στα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο (βίντεο)

Δημοσιεύθηκε: 22/12/2018 10:45 Τελευταία Ενημέρωση: 22/12/2018 10:45 Από: Tachydromos

Νερά στάζουν από τη γυάλινη οροφή της αίθουσας Duveen του Βρετανικού Μουσείου, δίπλα ακριβώς στο σημείο όπου βρίσκονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ οι υπεύθυνοι του μουσείου είχαν τοποθετήσει το πρωί της Παρασκευής απορροφητικά χαρτιά στο σημείο, καθώς και πλαστικές πινακίδες που προειδοποιούσαν για το ολισθηρό πάτωμα.

Οι σταγόνες του νερού πέφτουν από τη γυάλινη οροφή, λίγα μόλις εκατοστά από τον κορμό της Ιριδος, στο τμήμα της αίθουσας που φιλοξενεί αγάλματα από το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα. Παράλληλα η οροφή της αίθουσας Duveen μοιάζει να έχει διαβρωθεί.

Το Βρετανικό Μουσείο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, απαντώντας σε ερωτήσεις για την κατάσταση που επικρατεί στην αίθουσα και για το κατά πόσο υπάρχει ή υπήρξε κίνδυνος για τα γλυπτά, αναφέρει σε γραπτή δήλωση:

«Υπήρξε ένα μικρό περιστατικό κατά τη διάρκεια πρόσφατης πολύ βαριάς βροχόπτωσης, όταν μία μικρή ποσότητα νερού εισήλθε στη γκαλερί. Κανένα από τα γλυπτά δεν υπέστη ζημιά και το θέμα έχει αντιμετωπιστεί».

«Λαμβάνουμε τις ευθύνες φροντίδας της συλλογής μας πολύ σοβαρά υπόψη, η συντήρηση της συλλογής είναι θεμελιώδους σπουδαιότητας για το Βρετανικό Μουσείο» προσθέτει.

Δείτε το βίντεο του ΣΚΑΪ:

Kathimerini.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon