3.000 γεωτρήσεις θα γίνουν από την Shell για πετρέλαιο στο Αργυρόκαστρο

Δημοσιεύθηκε: 26/01/2019 19:37 Τελευταία Ενημέρωση: 26/01/2019 19:37 Από: Tachydromos

Έχουν τρομοκρατηθεί οι κάτοικοι στη νότια Αλβανία από την ανακοίνωση της εταιρείας Shell ότι θα πραγματοποιήσει 3.000 γεωτρήσεις για έρευνα αερίου και πετρελαίου, σημειώνει η αλβανική JugoNews.

Χθες στο Τεπελένι οι εμπειρογνώμονες της εταιρείας είχαν μια συζήτηση με την δήμαρχο Τεπελενίου, Τέρμετ Πέτσι και με τους κοινοτάρχες της περιοχής.

«Βρισκόμαστε στην αρχική φάση. Ελπίζουμε με τις σεισμικές μελέτες να έχουμε αποτέλεσμα, θετικό ή αρνητικό. Χρειαζόμαστε περισσότερη δουλειά. Βρισκόμαστε τώρα στη φάση της μελέτης.

Προβλέπονται να κάνουμε 3.000 γεωτρήσεις σε μια περιοχή 212 χιλιομέτρων. Σε όλη την περιοχή του Αργυρόκαστρου, Τεπελένι, Περμετή», δήλωσε ο αξιωματούχος της εταιρείας Shell.

Την ανησυχία τους εξέφρασαν οι κάτοικοι της περιοχής για ενδεχόμενη καταστροφή του περιβάλλοντος.

Ερωτήματα που τέθηκαν ήταν: Ποιος θα είναι ο αντίκτυπος των γεωτρήσεων στο οικολογικό σύστημα; Ποιες οι συνέπειες στην ποιότητα του αέρα; Θα επιβαρυνθεί το φυσικό περιβάλλον, θα επηρεασθεί η κτηνοτροφία, η γεωργία;

Ο εμπειρογνώμονας της εταιρείας υποστήριξε ότι η βιοποικιλότητα και η οικολογία δεν θα καταστραφεί στην περιοχή από τις γεωτρήσεις, προσθέτοντας, όμως, ότι «το φυσικό περιβάλλον της περιοχής έχει υποστεί ζημιά από την κοπή των δέντρων, το άνοιγμα των νέων δρόμων, από τη δόμηση στην περιοχή και τη χρήση δηλητηριωδών ουσιών στα κτήματα που οι συνέπειες είναι μακροπρόθεσμες».

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon