To Πανεπιστήμιο «Λόγος» στηρίζει τα παιδιά με μεσογειακή αναιμία

Δημοσιεύθηκε: 09/02/2019 20:06 Τελευταία Ενημέρωση: 10/02/2019 18:42 Από: Tachydromos

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Πηγή: Romfea.gr

Σημαντικές είναι οι πρωτοβουλίες, που αναπτύσσουν τα ιδρύματα, που έχει δημιουργήσει στην Αλβανία ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, προκειμένου να βοηθήσουν στις κοινωνικές ανάγκες.

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η προσφορά αίματος από φοιτητές/τριες και προσωπικό του ιδιωτικού Πανεπιστημίου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας «Λόγος» στον Αλβανικό Ερυθρό Σταυρό για παιδιά με θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία).

Μάλιστα το Πανεπιστήμιο «Λόγος», εγκαινίασε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό της Αλβανίας, που δεν θα περιορίζεται μόνο στην αιμοδοσία, αλλά θα περιλαμβάνει εκδηλώσεις με σκοπό την προτροπή και την ενθάρρυνση των νέων να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Η κίνηση αυτή, δεν έχει μόνο συμβολική σημασία, αλλά και πρακτική αξία, γιατί στη γειτονική χώρα παρατηρείται μεγάλη έλλειψη και αίματος και αιμοδοτών.

Επιπλέον, εκφράζει πλήρως το πνεύμα αγάπης προς τους ανθρώπους, ανεξαρτήτου καταγωγής, γλώσσας και θρησκεύματος του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και δείχνει ότι η νοηματοδότηση της ζωής από την πραγματική και αναλλοίωτη χαρά της πίστης, οδηγεί, στην κατάξερη εποχή μας, σε ανταύγειες ανθρωπιάς.

Πολύ παραστατικά βγαίνει μέσα από τη διακονία του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου και λειτουργεί ως παράδειγμα σε όλες τις δράσεις της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας η δύναμη της ενάρετης ζωής, που βασική της προτεραιότητα είναι το άπλωμα του χεριού στο συνάνθρωπο.

Οι φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου «Λόγος» συγκεφαλαιώνουν αυτά, που διδάσκονται και αισθάνονται, στις καλές τους πράξεις.

Και αυτό αποτελεί μια έκχυση της καρδιάς τους προς το Θεό και βοηθάει πολύ στη διατήρηση του ζήλου τους για το ό,τι χρήσιμο και ωφέλιμο.

Η καρδιά, που δίνεται, δεν μαραίνεται, δεν σβήνει μέσα της η θεία φλόγα. Δεν κρύβει ποτέ ο Θεός το πρόσωπό του από τον πιστό, που προσφέρεται.

Η καρδιά, που δίνεται, αναπνέει καθαρό αέρα, τροφοδοτείται με πνευματικό οξυγόνο.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon