Επίσημα υποψήφιοι για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ

Δημοσιεύθηκε: 12/02/2019 22:37 Τελευταία Ενημέρωση: 12/02/2019 22:38 Από: Tachydromos

Ορίστηκαν υποψήφιοι από ομάδες του Ευρωκοινοβουλίου, καθώς πέτυχαν να τερματίσουν μια διαμάχη πολλών ετών με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Επισήμως υποψήφιοι για το Νόμπερ Ειρήνης 2019 είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο Ζόραν Ζάεφ, καθώς πέτυχαν να τερματίσουν μια διαμάχη πολλών ετών με την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι υποψηφιότητες για το Νόμπελ Ειρήνης 2019 ξεπέρασαν φέτος τις 300, φτάνοντας τις 304 – αριθμός ρεκόρ στην ιστορία των Νόμπελ, όπως ανακοίνωσε σήμερα αρμόδια επιτροπή που εδρεύει στη Νορβηγία. Από τους 304 υποψηφιότητες που κατατέθηκαν, οι 219 αφορούν μεμονομένα άτομα, προσωπικότητες από όλους του τομείς, και 85 αφορούν οργανισμούς.

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, μεταξύ των υποψηφίων είναι η υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ καθώς και οι ηγέτες της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, οι οποίοι κατάφεραν να λήξουν τη διαμάχη για την ονομασία της ΠΓΔΜ. Ωστόσο, η Επιτροπή των Νόμπελ, σε ανακοίνωσή της στην επίσημη ιστοσελίδα της, τονίζει ότι τα ονόματα των υποψηφίων δεν γίνονται γνωστά πριν περάσουν 50 χρόνια από την κατάθεση του φακέλου της υποψηφιότητάς τους.

Πηγή: DPA

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon