Στην Αλβανία δεν υπάρχει ούτε μια ημέρα χωρίς εγκλήματα – Ασφυκτικά γεμάτες οι φυλακές

Δημοσιεύθηκε: 13/02/2019 22:41 Τελευταία Ενημέρωση: 13/02/2019 22:41 Από: Tachydromos

«Η Αλβανία είναι ένας τόπος, όπου δεν έχει καταμετρηθεί ούτε μία ημέρα: χωρίς δολοφονία μιας συζύγου,

χωρίς σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης,

χωρίς σύλληψη κλέφτη,

χωρίς σύλληψη καλλιεργητή ναρκωτικών

και

χωρίς σύλληψη έμπορα ναρκωτικών.

Έτσι, όχι άδικα, οι φυλακές της Αλβανίας έχουνε γεμίσει», γράφει το δημοσίευμα της αλβανικής ‘Σκιπέρια’.

Σύμφωνα με τον παγκόσμιο σύστημα συγκέντρωσης στοιχείων για τις φυλακές (World Prison Brief ), η Αλβανία βάσει των δεδομένων, κατατάσσεται στον κατάλογο των κρατών με φυλακισμένους στο 100% των χώρων που διαθέτουν οι φυλακές της.

Στην πραγματικότητα, γράφει το δημοσίευμα, τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι οι φυλακισμένοι υπερβαίνουν τη δυνατότητα στέγασης τους με καταγραφή τους στο 105,6% των διαθεσίμων χώρων.

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα στοιχεία του αλβανικού ινστιτούτου στατιστικής (INSTAT) στη χώρα υπάρχουν 5.418 κρατούμενοι εκ των οποίων οι 5.323 είναι άνδρες και οι 95 γυναίκες με το κλείσιμο του 2017. Σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, ο αριθμός των φυλακισμένων μειώθηκε σχεδόν κατά 9%.

Ο αριθμός των εγκληματιών σχετικά με τα ναρκωτικά είναι ο μεγαλύτερος των έγκλειστων, ενώ ακολουθούν οι κλέφτες, οι δολοφόνοι και οι βιαστές.

Επιπρόσθετα, έκθεση του Γραφείου κατά των Ναρκωτικών και του Εγκλήματος των Ηνωμένων Εθνών, εκτιμά ότι η Αλβανία έχει το υψηλότερο επίπεδο δολοφονιών γυναικών στην Ευρώπη με 0,7 δολοφονίες ανά 100 χιλιάδες κατοίκους.

Η Αλβανία κατατάσσεται ως χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό φυλακισμένων στην περιοχή

Με στοιχεία του 2017, η Αλβανία έχει τον μεγαλύτερο αριθμό κρατουμένων ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, δηλαδή 193.

Μόνο η Τουρκία την ξεπερνάει, η οποία με στοιχεία του 2018 έχει 287 φυλακισμένους ανά 100 χιλιάδες κατοίκους. Μετά την απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία , ο αριθμός των φυλακισμένων εκεί αυξήθηκε κατακόρυφα.

ΠΗΓΗ: echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon