Επίτιμος Γερουσιαστής της Ευρωπαικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος

Δημοσιεύθηκε: 02/03/2019 17:45 Τελευταία Ενημέρωση: 03/03/2019 19:36 Από: Tachydromos

Σε μία λαμπρά εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου του Σαλτσμπούργκ, στην Αυστρία, τιμήθηκε σήμερα, Σάββατο, 2 Μαρτίου, ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας, κ.κ. Αναστάσιος. Συγκεκριμένα, οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών, του απένειμαν και επισήμως την διάκριση του Επιτίμου Γερουσιαστή (Honorary Senator) του Ιδρύματος.

Πρόκειται για μία ακόμη σπουδαία διάκριση του διαδεκριμένου αυτού ορθοδόξου Προκαθημένου, από ένα τόσο σημαντικό στον ευρωπαϊκό χώρο πνευματικό ίδρυμα, τόσο για την προσφορά του μέσα από την ιεραποστολή στον άνθρωπο, όσο και για το συνολικό του ερευνητικό, συγγραφικό και επιστημονικό έργο.

Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Επιστημών και Τεχνών ιδρύθηκε το 1990 με τη μορφή του μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού φορέα και παρ όλο το σύντομο χρόνο δράσης της, έχει καταστεί σε ένα κέντρο σπουδαίας προσφοράς στην ευρωπαϊκή ιδέα, την προαγωγή της επιστημονικής έρευνας, την ανάδειξη προσωπικοτήτων που ιδιαίτερα συμβάλουν στην κοινωνική εξέλιξη και τη διάσταση του ανθρωπισμού.

Η σημερινή βράβευση και διάκριση στο πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου έχει σημασία για όλη την Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία και τον Ορθόδοξο πλήρωμα, καθώς στην ουσία αναδεικνύει το ρόλο της Ορθοδοξίας στο Ευρωπαϊκό ιδεώδες.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος σε όλη του την πορεία αγωνίστηκε και εργάστηκε διαχρονικά σε όλο το πλάτος του ευρωπαϊκού στερεώματος για την ειρηνική συνύπαρξη στη μεταπολεμική Ευρώπη και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των λαών και εθνών της.

https://www.orthodoxianewsagency.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon