Ελληνοαλβανική συναυλία: Γέφυρες μουσικής παράδοσης

Δημοσιεύθηκε: 25/03/2019 10:24 Τελευταία Ενημέρωση: 25/03/2019 10:24 Από: Tachydromos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ακόμα μεγαλύτερη απήχηση είχε η φετινή Συναυλία "Γέφυρες μουσικής παράδοσης" !

Kαταπληκτική ήταν η συναυλία "Γέφυρες μουσικής παράδοσης" που διοργάνωσε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Αλβανία -με την ευκαιρία της εθνικής εορτής της Ελλάδος - και το Εθνικό Θέατρο Όπερας & Μπαλέτου, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ορθόδοξου Καθεδρικού Ναού, στα Τίρανα.

Οι σοπράνο Βικέντα Καμενίτσα και Ρενίσα Λάκα και ο 'Ελληνας τενόρος Σταύρος Σαλαμπασόπουλος ερμήνευσαν δεκάδες αγαπημένα τραγούδια Ελλήνων και Αλβανών συνθετών με τη συνοδεία της εξαιρετικής Συμφωνικής Ορχήστρας TKOB, υπό τη διεύθυνση του ενθουσιώδους μαέστρου Edmond Doko.

Το κοινό που είχε πλημμυρίσει τη συναυλιακή αίθουσα, χειροκροτούσε με ενθουσιασμό τη μεγαλειώδη αυτή ελληνοαλβανική μουσική συνάντηση. Η διευθύντρια της Όπερας κα Ζάνα Τσέλα τόνισε ότι οι θέσεις για τη δεύτερη συναυλία "Γέφυρες μουσικής παράδοσης" εξαντλήθηκαν σε 48 ώρες γεγονός που δείχνει την ανάγκη να γίνει παράδοση !

Η πρέσβης της Ελλάδος στην Αλβανία, κα Ελένη Σουρανή τόνισε την κοινή αγάπη του ελληνικού και του αλβανικού λαού για τη μουσική και την τέχνη και ευχαρίστησε το κοινό για τη θερμή ανταπόκρισή του σε κάθε τέτοια, κοινή πολιτιστική σύμπραξη.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon