Η απόφαση των ολλανδικών αρχών είναι πολιτική, λέει ο Rama φωτογραφίζοντας την αντιπολίτευση

Δημοσιεύθηκε: 18/04/2019 23:37 Τελευταία Ενημέρωση: 18/04/2019 22:59 Από: Tachydromos

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας υπαινίχθηκε ότι το Δημοκρατικό Κόμμα μπορεί να συνέβαλε στην απόφαση του ολλανδικού κοινοβουλίου.

Σε ομιλία του στο κοινοβούλιο την Πέμπτη, ο Edi Rama επικεντρώθηκε στο ψήφισμα που ενέκρινε το ολλανδικό κοινοβούλιο, το οποίο απαιτεί την έναρξη μιας διαδικασίας που θα επέτρεπε την αποκατάσταση του καθεστώτος θεωρήσεων για Αλβανούς υπηκόους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, «αυτή είναι μια πολιτική απόφαση ως μέρος μιας αυξανόμενης εκστρατείας που λαμβάνει χώρα στις Κάτω Χώρες κατά της διαδικασίας διεύρυνσης, κατά των μεταναστών και εναντίον των Αλβανών».

«Κάποια πολιτικά κόμματα αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τους Αλβανούς για την επιθετική ρητορεία τους σε σχέση με τις εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα εκτός ολλανδικών συνόρων και εναντίον της ευρωπαϊκής πολιτικής διεύρυνσης», δήλωσε ο Rama.

Ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός δήλωσε επίσης ότι η απόφαση του ολλανδικού κοινοβουλίου προκάλεσε «παράλογους εορτασμούς από την αντιπολίτευση στα Τίρανα».

Ο Edi Rama δήλωσε ότι «αυτές οι εορταστικές εκδηλώσεις ήταν προσβλητικές και απογοητευτικές για τους απλούς ανθρώπους αυτής της χώρας όταν προβλήθηκαν από κάθε τηλεοπτικό κανάλι, σαν να σήμαινε πραγματικά το τέλος της ελεύθερης κυκλοφορίας για τους Αλβανούς».

Για τον πρόεδρο του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, το Δημοκρατικό Κόμμα κάνει μια απελπισμένη και αποτυχημένη προσπάθεια να θέσει σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας. Πρόσθεσε δε ότι «αυτό είναι ασυγχώρητο.

Είναι μια απόφαση που προσβάλλει την αξιοπρέπεια κάθε Αλβανού σε αυτή τη χώρα».Ο πρωθυπουργός υπαινίχθηκε επίσης ότι το ΔΚ μπορεί να συνέβαλε στην απόφαση του ολλανδικού κοινοβουλίου.

Ibna.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon