Κουρά μοναχού στη Μητρόπολη Αργυροκάστρου

Δημοσιεύθηκε: 21/05/2019 14:16 Τελευταία Ενημέρωση: 21/05/2019 14:16 Από: Tachydromos

Στον Εσπερινό του Σαββάτου, προ της Κυριακής του Θωμά (4 Μαϊου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, τέλεσε την κουρά του Μοναχού Ιωάννη. Η κουρά ετελέσθη στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού παρουσία πολλών πιστών της πόλεως του Αργυροκάστρου αλλά και προσκυνητών απ’ την Ελλάδα που συνόδευαν τον αδελφό Ιωάννη, του Αρχιερατικού Επιτρόπου της περιοχής π. Ιωάννη και άλλων ιερέων της Μητρόπολης.

Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη δεδομένου ότι εν γένει η Ορθόδοξη Εκκλησία στην Αλβανία και η Ιερά Μητρόπολις Αργυροκάστρου, μετά τον πολυετή ανελέητο αθεϊστικό διωγμό απ’ το κομουνιστικό καθεστώς, συνεχίζει να αντιμετωπίζει ιδιαίτερη ένδεια σε ότι αφορά σε κληρικούς και ειδικά μοναχούς. Επί το πλείστον δεδομένου του πολύ μεγάλου αριθμού μονών που ερήμωσαν και περιμένουν και πάλι να αποκαταστηθούν με πρώτο βήμα όχι τόσο το οικοδομικό και κατασκευαστικό αλλά την εξεύρεση καταλλήλων μοναχών που θα τις αναβιώσουν.

Ως εκ τούτου αποτελεί ευλογημένη εξέλιξη το γεγονός ότι ο αδελφός Ιωάννης (Μίγκουλης) αφήνοντας την Αθήνα αποφάσισε να πάρει την κουρά στα μέρη αυτά όπου μέσα από μόχθους και δυσκολίες μαρτυρά η Ορθοδοξία και να εγκαταβιώσει σε ένα μοναστηράκι στην παραλιακή ζώνη των Αγίων Σαράντα. Όπως μαρτυρά και το επίθετο του ο μοναχός Ιωάννης έχει παλιές ρίζες απ’ το ιστορικό χωριό Μίγκουλι της Λητζουριάς και οι διαρκείς υπενθυμίσεις από τους γονείς και τους παππούδες του αυτής της καταγωγής καθώς και η παρακολούθηση του θαυμαστού ιεραποστολικού έργου του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου οδήγησαν και πάλι τα βήματα του για το άλμα της αφιέρωσης στο μοναχικό τάγμα αλλά και της παλιννόστησης στην ιδιαίτερη πατρίδα.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon