Για τον Ζάεφ, η Ελλάδα και όχι η Βουλγαρία, είναι περιφερειακός ηγέτης

Δημοσιεύθηκε: 09/07/2019 15:08 Τελευταία Ενημέρωση: 09/07/2019 15:08 Από: Tachydromos

«Είχα τηλεφωνική  συνομιλία με τον κ. Μητσοτάκη, τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και νέο πρωθυπουργό του γείτονα φίλου μας, της Ελλάδας», δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ συγχαίροντας τη νίκη στις εκλογές και ευχήθηκε ‘την ευημερία της γειτονικής μας Ελλάδας και του ελληνικού λαού».

Στη συγχαρητήρια επικοινωνία κατά ασυνήθιστο διπλωματικό τρόπο ο Ζάεφ παραδέχθηκε την υπεροχή της Ελλάδας  ως περιφερειακού ηγέτη και ως της πιο σταθερής χώρας από όλες τις γειτονικές, αν και δεν την συμπαθούν ιδιαίτερα, τόσο η Σερβία, όσο και η Αλβανία, αλλά και η Βουλγαρία, η οποία ως μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ έχει τις φιλοδοξίες να είναι περιφερειακός ηγέτης.

«Εκφράσαμε από κοινού την ελπίδα για τη συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας, εν αναμονή της πρώτης μας συνάντησης ως πρωθυπουργοί.

Έχω επιβεβαιώσει τη θέση ότι η Ελλάδα είναι στρατηγικός μας εταίρος με τον οποίο αναπτύσσουμε συνεργασία και οικοδομούμε μια διαρκή φιλία και εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου για την υποστήριξη που λαμβάνει ο γείτονας μας στην ένταξή μας στο ΝΑΤΟ και την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ.

Στη συζήτηση, έδωσα τα συγχαρητήριά μου για τις επιτυχημένες δημοκρατικές εκλογές, που για μια άλλη φορά αποδεικνύουν ότι η Ελλάδα είναι η χώρα ηγέτης στην περιοχή, ως η ισχυρότερη και η πιο σταθερή δημοκρατία, ένα μακροχρόνιο μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, που συμβάλλει στη σταθερότητα και την ανάπτυξη της περιοχής.

Δράττομαι της ευκαιρίας για να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη στον πρώην πρωθυπουργό της Ελλάδας και τον ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, για τη συνεργασία με την οποία βάλαμε θεμέλια μια διαρκούς φιλίας μεταξύ των χωρών μας και βάσεις για τα νέα  ειρηνικά Βαλκάνια, καθώς και το θάρρος με το οποίο επενδύσαμε μαζί, ώστε να επιλύσουμε τη διαφορά που εμπόδιζε τις διμερείς σχέσεις μεταξύ των χωρών και των εθνών μας επί 27 χρόνια», αναφέρει ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ για τη συνομιλία που είχε με τον νέο πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη.

expres.mk

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon