Ο πρόεδρος Μέτα καλεί τα πολιτικά κόμματα πρέπει να συνεργαστούν για την ένταξη στην ΕΕ

Δημοσιεύθηκε: 17/07/2019 18:15 Τελευταία Ενημέρωση: 17/07/2019 18:15 Από: Tachydromos

Ο Αλβανός πρόεδρος, Ilir Meta, έστειλε σήμερα ένα μήνυμα μέσω δημόσιας επιστολής, καλώντας τους πολιτικούς της χώρας να συνεργαστούν προκειμένου να δοθεί στη χώρα μία ημερομηνία έναρξης των συνομιλιών ένταξης στην ΕΕ τον Οκτώβριο.

“Η 30 Ιουνίου πέρασε όπως κάθε άλλη ημερομηνία. Έχουμε μια πολύ σημαντική ημερομηνία μπροστά.

Η 17-18 Οκτωβρίου 2019 είναι σημαντική για όλους μας και για το μέλλον της χώρας μας, αναμένοντας την απόφαση του Συμβουλίου της ΕΕ εάν θα ξεκινήσουν ή όχι διαπραγματεύσεις προσχώρησης με την Αλβανία.

Ως εκ τούτου, η επιμονή να περπατάμε σε δύο αντίθετες κατευθύνσεις χωρίς σημείο συνάντησης πρέπει να τελειώσει – δηλαδή από τη μία πλευρά, ο σφετερισμός κάθε θεσμικού οργάνου, κάθε γραφείου και κάθε χώρου εργασίας και, από την άλλη, η απονομιμοποίηση κάθε θεσμικού οργάνου.

Και οι δύο πλευρές πρέπει τώρα να θέσουν τα θεμέλια ώστε όλοι οι Αλβανοί πολίτες να εκφράσουν την κυριαρχία τους σε όλους τους θεσμούς, τοπικούς και κεντρικούς, συμπεριλαμβανομένης της εκλογής του Προέδρου από τον λαό, με ειρηνικό, αστικό και δημοκρατικό τρόπο στις 13 Οκτωβρίου.

Ο καιρός είναι τώρα! Στις 19 Οκτωβρίου θα είναι πολύ αργά!”, δήλωσε ο Αλβανός πρόεδρος στα κοινωνικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

/ibna.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon