Ο Ελληνοαμερικανός Μάικλ Κράτσιος επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας των ΗΠΑ

Δημοσιεύθηκε: 03/08/2019 18:50 Τελευταία Ενημέρωση: 03/08/2019 18:50 Από: Tachydromos

Η αρμόδια επιτροπή της Γερουσίας των ΗΠΑ ενέκρινε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Ελληνοαμερικανού, Μάικλ Κράτσιου ως επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας των ΗΠΑ. Ο κ. Κράτσιος γίνεται έτσι ο ομογενής με την υψηλότερη θέση στην κυβέρνηση των ΗΠΑ αυτή τη στιγμή.

Η θέση του επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας των ΗΠΑ δημιουργήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα, με αρμοδιότητα την παροχή βοήθειας προς τον Πρόεδρο και τη κυβέρνηση για την αξιοποίηση της καινοτομίας και της τεχνολογίας για λογαριασμό των ΗΠΑ. Το Γραφείο συνεργάζεται στενά με φορείς, τόσο εντός όσο και εκτός της κυβέρνησης, για την αναβάθμιση των ικανοτήτων των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένης της χρήσης εφαρμοσμένης τεχνολογίας για τη δημιουργία θέσεων εργασίας, τη βελτίωση των δυνατοτήτων των κυβερνητικών υπηρεσιών με χαμηλότερο κόστος, υψηλότερη ποιότητα, αυξημένη διαφάνεια, κτλ.

Με λίγα λόγια, η συγκεκριμένη υπηρεσία βοηθά άμεσα τον Πρόεδρο και την κυβέρνηση να αξιοποιήσουν τη δύναμη της τεχνολογίας, των δεδομένων και της καινοτομίας για την βελτίωση των δυνατοτήτων του κρατικού μηχανισμού των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», ο Μάικλ Κράτσιος γεννήθηκε στο Σαλίσμπουρι του Μέριλαντ και αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Πρίνστον το 2008, λαμβάνοντας Βραβείο στις Ελληνικές Σπουδές (Hellenic Studies Senior Thesis Prize). Η μητέρα του Μαρία, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από το νησί της Χίου. Ο παππούς του, πατέρας του πατέρα του, Τζον, μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Καστοριά. Μεγάλωσε μιλώντας ελληνικά στο σπίτι, τα οποία μιλά άπταιστα.

Ο κ. Κράτσιος ήταν στην ουσία ο στενότερος συνεργάτης της προέδρου Τραμπ σε θέματα τεχνολογικής πολιτικής την τελευταία διετία

https://www.ptisidiastima.com/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon