Μεγάλη πυρκαγιά στη Γορατζή Δρόπολης

Δημοσιεύθηκε: 07/08/2019 14:57 Τελευταία Ενημέρωση: 07/08/2019 14:57 Από: Tachydromos

Μαίνεται στον ορεινό όγκο μεταξύ Γορατζής και Δερβιτσάνης πυρκαγιά μεγάλων διαστάσεων. Οι φωτιές ξεκίνησαν από προχθές Δευτέρα, με εστίες στο κάτω μέρος του χωριού Γορατζή και τέθηκε προσωρινά υπό έλεγχο από δυνάμεις τηα τοπικής Υπηρεσίας Πυρόσβεσης. Ωστόσο χθες Τρίτη, 6 Αυγούστου, το μεσημέρι η φωτιά αναζωπυρώθηκε και καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας έκαψε δασίκειο πεύκης μεταξύ των δύο μεγάλων χωριών του Δήμου Δρόπολης, Γορατζής και Δερβιτσάνης.

Σήμερα οι διαστάσεις της φωτιάς έχουν αυξηθεί και το μέτωπο εξελίσσεται σε απρόσβατα σημεία του βουνού καίγοντας χορτολιβαδικες και θαμνώδεις φυτείες αλλά και τα ελλάχιστα αυτοφυή δάση της περιοχής.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής απ την ευρύτερη Περιφέρεια Αργυροκάστρου βρίσκονται στην περιοχή αδυνατούντες εν τούτοις με τα μέσα που διαθέτουν να συμβάλουν στον έλεγχο της φωτιάς.

Αναλόγως της απογευματινής κατεύθυνσης και έντασης του ανέμου η πυρκαγιά θα λάβει νέα επικίνδυνη αναζωπύρωση προς τις κορυφές του Κακοδικίου και Δελβίνου.

Εκτεθειμένο να σημειωθεί στον κίνδυνο είναι και το συγκρότημα της Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην τοποθεσία Ραβένια. Πρόκειται για ένα Μοναστήρι σπουδαίας ιστορικής και αρχιτεκτονικής αξίας το οποίο και πάλι στο πρόσφατο παρελθόν υπέστη ζημιές από άλλη θερινή φωτιά.

Στην περιοχή υπάρχει επίσης σημαντική καλλιέργεια βιολογικού Σιδηρίτη ή τσαγιού του βουνού, ομογενή επιχειρηματία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon