Σοβαρή αύξηση των εμβασμάτων των μεταναστών

Δημοσιεύθηκε: 10/09/2019 21:46 Τελευταία Ενημέρωση: 10/09/2019 21:46 Από: Tachydromos

Η συνεισφορά των μεταναστών στην αλβανική οικονομία αυξήθηκε φέτος. Σύμφωνα με την Τράπεζα της Αλβανίας, το δεύτερο τρίμηνο, η αξία των εμβασμάτων ανήλθε στα 186 εκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά τέσσερα εκατομμύρια από το προηγούμενο έτος, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, τα εμβάσματα που εστάλησαν στην Αλβανία ανήλθαν στα 336 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή πέντε εκατομμύρια περισσότερα από ό, τι το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Η επιστροφή στην αύξηση των εμβασμάτων φαίνεται ότι συνδέεται με το νέο κύμα μετανάστευσης που δρομολογήθηκε μετά την απελευθέρωση της βίζας με τις χώρες της ΕΕ.

Αν και οι μετανάστες της δεκαετίας του 1990 έχουν συνδέσει τη ζωή τους με τη χώρα που διαβιούν και έχουν μειώσει σταδιακά τους δεσμούς τους με την Αλβανία, οι νέοι μετανάστες έχουν δημιουργήσει νέες γέφυρες, οι οποίες μεταξύ των άλλων, οδήγησαν σε αυξημένες ροές εμβασμάτων.

Μελέτη της Τράπεζας της Αλβανίας, σε συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα, έδειξε ότι τα εμβάσματα αποτελούν πηγή εισοδήματος για περίπου το 26% των αλβανικών νοικοκυριών.

Συμβάλλουν στην εκπαίδευση, στην υγεία, στις επενδύσεις, αλλά κυρίως στη μείωση της φτώχειας. Τα ξένα εμβάσματα αντιπροσωπεύουν το 90% τους εισοδήματος των νοικοκυριών- αποδεκτών, γεγονός που δείχνει ότι περίπου το ένα τέταρτο των νοικοκυριών στην Αλβανία εξαρτώνται σχεδόν αποκλειστικά από αυτά.

Στην πραγματικότητα, η συμβολή των εμβασμάτων στην οικονομία είναι ακόμη μεγαλύτερη από αυτή που μπορεί κανείς να σκεφθεί.

Αν συμπεριλάβουμε το εποχικό εισόδημα ή την αμοιβή των Αλβανών υπηκόων για τις ξένες επιχειρήσεις, πέρυσι, η αλβανική οικονομία έλαβε εμβάσματα ρεκόρ 1,25 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι τα εμβάσματα αποτελούν τη μεγαλύτερη εισροή στην αλβανική οικονομία, αφήνοντας πίσω τις άμεσες ξένες επενδύσεις, σημειώνει το δημοσίευμα.

scan-tv.com

Echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon