Έναρξη Σχολικού Έτους στα Εκπαιδευτήρια «Πνοή Αγάπης»

Δημοσιεύθηκε: 16/09/2019 13:07 Τελευταία Ενημέρωση: 16/09/2019 16:25 Από: Tachydromos

Με ιδιαίτερο ενθουσιασμό, την νεανική αισιοδοξία και την ελπίδα που βασίζεται στη σπουδαία έως σήμερα πορεία, ξεκίνησε σήμερα το Σχολικό Έτος 2019-2020 και για τα Εκπαιδευτήρια «Πνοή Αγάπης», του ομώνυμου Εκπαιδευτικού Οργανισμού που ίδρυσε και υποστηρίζει ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας.

Σημαντικός αριθμός των σχολικών μονάδων του Ιδρύματος λειτουργούν με ιδιαίτερη επιτυχία στις περιοχές της Ιεράς Μητροπόλεως Αργυροκάστρου παρέχοντας προηγμένη παιδεία στην κοινωνία της υπαίθρου και στηρίζει ιδιαιτερότητες της γηγενούς Ελληνικής κοινότητας. Με τον καθιερωμένο Αγιασμό έγινε σήμερα έναρξη μαθημάτων στα 5 νηπιαγωγεία που λειτουργούν, στο 9-Χρόνο Ελληνο-Αλβανικό Σχολείο «Πνοή Αγάπης» στο Αργυρόκαστρο, στο Κολλέγιο «Πνοή Αγάπης» (Επαγγελματικό και Γενικό Λύκειο) στο Μεσοπόταμο – Αγ. Σαράντα, στο Λύκειο «Πνοή Αγάπης» στο Αργυρόκαστρο αλλά και στο Εκκλησιαστικό Λύκειο «Τίμιος Σταυρός» και το Οικοτροφείο Θηλέων «Θεοτόκος – Άνθος το Αμάραντο». Η χαρά ιδιαίτερη ειδικά για τα πρωτάκια που κατά κύριο λόγο έρχονται απ’ τα νηπιαγωγεία του Ιδρύματος αλλά και άλλα παιδιά της πόλης του Αργυροκάστρου, της περιοχής της Δροπόλεως και άλλων γύρω περιοχών.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερη ευλογία για την τοπική Εκκλησία κυρίως όμως για τα ίδια τα παιδιά και τις οικογένειες τους που χάρη στη σπουδαία υποστήριξη που παρέχει ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος τα παιδιά λαμβάνουν παιδεία πολύ προηγμένη για τα δεδομένα της χώρας, όχι απλά σε σύγχρονες σχολικές εγκαταστάσεις και με τον ανάλογο εξοπλισμό, αλλά από ειδικά διαμορφωμένα προγράμματα και με εκπαιδευτικούς κατάλληλης επαγγελματικής κατάρτισης και κυρίως με πνεύμα προσφοράς, δεδομένου ότι πολλοί εξ αυτών είναι εθελοντές παρακινούμενοι από ιεραποστολικό ζήλο.

Πλέον των 600 μαθητών, μικρά και νέοι και νεανίδες παρακολουθούν μαθήματα στις σχολικές μονάδες του Ιδρύματος στην περιοχή της Μητροπόλεως Αργυροκάστρου, και μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους συνεργάτες που τα στηρίζουν αποτελούν όντως μια μεγάλη οικογένεια συνεχούς προσπάθειας αφομοίωσης της γνώσης αλλά και προόδου στη διαμόρφωση της κοινωνίας του αύριο για την περιοχή και τη χώρα συνολικά.

Έχουν περιεχόμενο τα λόγια που ανέφερε μαθήτρια του Λυκείου στο Αργυρόκαστρο που κλήθηκε να καλωσορίσει τους πρωτοετείς συμμαθητές της: ότι με πίστη, με αφοσίωση και ελπίδα θα καταφέρουμε τους στόχους μας αλλά και τις προσδοκίες του Σχολείου και του Ιδρυτή του.

Χθες στον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στα Τίρανα ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος δέχθηκε δεκάδες μαθητές του Αλβανο – Αμερικανικού Εκπαιδευτηρίου «Πρωταγωνιστές» μαζί με τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς τους για να τα ευλογήσει και τα ευχηθεί για τον αγώνα του Νέου Σχολικού Έτους. Τα χριστιανόπουλα, είπε ο Μακαριώτατος-, στους ουρανούς της γνώσης πετούν με δύο φτερούγες; την μελέτη και την προσευχή. Ευχόμενος καλή πρόοδο στα παιδιά και τους δασκάλους του επανέλαβε ότι η Ορθόδοξη Εκκλησία θα συνεχίσει αφείδωλα να στηρίζει την προσπάθεια που γίνεται στον εκπαιδευτικό τομέα.

Από πλευράς του Αρχιεπισκόπου έχουν γίνει επενδύσεις που ξεπερνούν τα 20 εκατομμύρια Ευρώ σε κτιριακές υποδομές για τον τομέα της παιδείας, ενώ σχεδόν όσο η δαπάνη ενός καθεδρικού ναούς μεγάλης ενορίας, δαπανάτε κάθε χρόνο για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων αυτών όλων των βαθμίδων.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon