«Παραστρατιωτική ομάδα του Κοσόβου θα έκαιγε το αλβανικό κοινοβούλιο»

Δημοσιεύθηκε: 19/09/2019 09:26 Τελευταία Ενημέρωση: 19/09/2019 09:26 Από: Tachydromos

«Οι πληροφορίες που μου ήρθαν ήταν σαφείς, ορισμένα άτομα θα προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν τη διαδήλωση της αντιπολίτευσης στις 8 Ιουνίου, όπου μεταξύ των άλλων, θα έκαιγαν το Αλβανικό Κοινοβούλιο».

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής στις 9 Σεπτεμβρίου.

Το αλβανικό Top Channel δημοσίευσε ορισμένες λεπτομέρειες σχετικά με αυτές τις μυστικές πληροφορίες, τις οποίες ανέφερε ο πρόεδρος της Αλβανίας.

Οι πληροφορίες προέρχονται από την Αλβανική Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών (SHISH) , όπου αναφέρεται ότι πράκτορες που διείσδυσαν στις οργανωτικές δομές των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης κατάφεραν να εκμαιεύσουν πληροφορίες για μια παραστρατιωτική ομάδα από το Κοσσυφοπέδιο η οποία θα συμμετείχε στη διαδήλωση της 8ης Ιουνίου στο κέντρο των Τιράνων.

Η ομάδα αυτή απαρτίζονταν από άνδρες που είχαν περάσει στρατιωτική εκπαίδευση και είχαν ως τελική αποστολή το κάψιμο του Αλβανικού Κοινοβουλίου.

Το έγγραφο της SHISH δεν διευκρινίζει ποιοι ήταν αυτοί οι άνθρωποι, ποιοι τους πλήρωναν ή από ποιους είχαν σταλεί, εάν ήταν οπλισμένοι και με ποιο τρόπο θα διασπούσαν τον αστυνομικό κλοιό στο Κοινοβούλιο.

Ένα παρόμοιο σενάριο, γράφει το δημοσίευμα, είχε γίνει πριν από 21 χρόνια, στις 14 Σεπτεμβρίου 1998, και όπως γίνει γνωστό, ένοπλοι του FARK συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον των θεσμών και στο κάψιμο του γραφείου του πρωθυπουργού.

Η SHISH μοιράστηκε αυτές τις πληροφορίες με αντίστοιχες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων ήταν και η CIA.

Τα στοιχεία αυτά ανάγκασαν τον πρώην αναπληρωτή βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Πάλμερ, να προβεί σε μια άνευ προηγουμένου δήλωση στο ‘TCH’ (Top Channel) ότι εάν υπήρχε βία στη διαδήλωση της αντιπολίτευσης εκείνη την ημέρα, οι ευθύνες θα ήταν άμεσες στους επικεφαλής της, Λουλζίμ Μπάσα και Μόνικα Κρουεμάδι.

Το περιεχόμενο του μυστικού εγγράφου θα αναλυθεί από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Έρευνας και θα απαντηθεί στην τελική έκθεση που θα σταλεί στη Συνέλευση.

politiko.al

/www.echedoros-a.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon