Καταδίωξη στο Αιγαίο: Καβάτζα για το αλβανο-ιταλικό καρτέλ ναρκωτικών σπηλιά στην Αλόννησο

Δημοσιεύθηκε: 30/09/2019 20:17 Τελευταία Ενημέρωση: 30/09/2019 20:17 Από: Tachydromos

Ξετυλίγεται σιγά – σιγά το κουβάρι της κινηματογραφικής καταδίωξης ανοικτά της Λέσβου των δύο σκαφών του αλβανοιταλικού καρτέλ που αντάλλασσαν τόνους κάνναβης με ηρωίνης στα τουρκικά παράλια. 

Έτσι, το δεύτερο σκάφος που... εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του θαλάσσιου κυνηγητού – φωτογραφία του που παρουσιάζει αποκλειστικά το protothema.gr - εντοπίστηκε στο Αγκίστρι, ενώ ένας τόνος πακεταρισμένης κάνναβης σε σπηλιά βραχονησίδας στις βόρειες Σποράδες. 

Οι άνδρες του Λιμενικού ψάχνοντας σπηλιά – σπηλιά, κατάφεραν να ξετρυπώσουν 103 ναρκωπακέτα που ξεπερνούν τον ένα τόνο και να προκαλέσουν ισχυρό πλήγμα στο συγκεκριμένο καρτέλ, που μέσω Ελλάδας διακινεί μεγάλες παρτίδες κάνναβης και ηρωίνης στην Ιταλία και την υπόλοιπη Ευρώπη. 

Κολυμπώντας στο Αγκίστρι 

Ήταν νωρίς το μεσημέρι της Κυριακής, όταν ψαράδες ανοικτά της Αίγινας κοντά στο Αγκίστρι εντοπίζουν ενα γιγαντιαίο φουσκωτό με δύο 350άρες μηχανές ακινητοποιημένο και τον καπετάνιο πεσμένο στη θάλασσα να κολυμπά, προσπαθώντας να βγει στην στεριά. Αμέσως ειδοποιούν το Λιμενικό και την ΕΛ.ΑΣ και ο μυστηριώδης άνδρας αλβανικής καταγωγής που πάσχιζε να βγει στην παραλία, οδηγείται στο λιμεναρχείο.

Εκεί, σε ερωτήσεις των αρχών επέμενε να κρατά το στόμα του ερμητικά κλειστό, όμως οι έμπειροι αξιωματικοί της Δίωξης Ναρκωτικών κατάλαβαν ότι αυτό είναι το δεύτερο σκάφος από την καταδίωξη της Μυτιλήνης. Αυτό που έμενε ήταν να βρεθούν τα ναρκωτικά. Από τις έρευνες κατέληξαν ότι τα κρυμμένα τα πακέτα ήταν κάπου στις Σποράδες. 

Έτσι, σήμερα το πρωί, άρχισαν να σαρώνουν όλες τις σπηλιές που βρίσκονται στις νησίδες της συγκεκριμένης θαλάσσιας περιοχής και τελικά στη νησίδα Πιπέρι κατάφεραν να εντοπίσουν την εξαφανισμένη κάνναβη. Αυτό που ψάχνουν τώρα είναι να βρουν αν τα συγκεκριμένα ναρκωτικά είναι μέρος ή ολόκληρη η παρτίδα που θα πήγαινε για ανταλλαγή με ηρωίνη στην Τουρκία και πως τελικά βρέθηκε “καβαντζωμένη” στο συγκεκριμένο σημείο.

Protothema.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon