Νέοι στην Αλβανία μαθαίνουν Βυζαντινή Μουσική

Δημοσιεύθηκε: 02/10/2019 23:46 Τελευταία Ενημέρωση: 02/10/2019 23:46 Από: Tachydromos

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής στα Τίρανα, που ίδρυσε ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, σε μια προσπάθεια νέοι κυρίως άνθρωποι να πλαισιώσουν τα αναλόγια των ναών, ξεκίνησε με αγιασμό τα μαθήματα για την περίοδο 2019-2020.

Τον Μακαριώτατο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αμαντείας κ. Ναθαναήλ, ο οποίος απευθύνθηκε πατρικά και αγαπητικά στους σπουδαστές, που προέρχονται από διάφορες περιοχές της Αλβανίας, και μετέφερε τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου, που είναι πολύ συμπαθής στις τάξεις των νέων, οι οποίοι εμπνέονται από το λόγο και τη ζωή του.

Είναι σημαντική αυτή η προσπάθεια σε μια χώρα, που πρώτον, για πολλά χρόνια βασανίστηκε από την «τρέλα» του αθεϊσμού, και «δεύτερον, είναι ένα πολυθρησκευτικό ψηφιδωτό. Και αυτό, γιατί η ψαλμωδία είναι μια πρόσκληση να ζήσουμε σύμφωνα με το θέλημα του Θεού.

Είναι μια ώθηση να ανταποκριθούμε στην αγάπη του Θεού, ακολουθώντας μια ζωή θεάρεστη, ώστε ο Θεός να γίνει για τον καθένα μας προσωπικός, ο μοναδικός και αληθινός Σωτήρας και Λυτρωτής μας.

Η ψαλμωδία είναι τρόπος επικοινωνίας με το Θεό, την Παναγία και τους Αγίους, αλλά και τρόπος έκφρασης ευχαριστιών και δοξολογίας.

Οι νέοι στην Αλβανία, που προσέρχονται στα μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής, στην ουσία αναζητούν το Χριστό και θέλουν να συνδεθούν στενά μαζί Του. Πρόκειται για νεαρά άτομα, που ψάχνουν την Αλήθεια, που κουράστηκαν από την ψευτιά του κόσμου, που άδειασε η ζωή τους από νόημα και σκοπό.

Άνθρωποι, που θέλουν, που επιθυμούν το γνήσιο, το καθαρό. Μέσω της υμνολογίας επιχειρούν να ζεστάνουν την καρδιά τους με την αγάπη.

Οι ύμνοι της Εκκλησίας μας αποτελούν γι' αυτούς μια καλή ευκαιρία να δίνουν μαρτυρία πίστης για το Χριστό και ασυμβίβαστης εμμονής στην Ορθοδοξία, μέσα σ' αυτόν τον αποστατημένο κόσμο της εποχής μας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon