Ιερέας και πρεσβυτέρα κέρδισαν το πρώτο βραβείο σε διεθνή διαγωνισμό

Δημοσιεύθηκε: 12/10/2019 13:58 Τελευταία Ενημέρωση: 12/10/2019 18:45 Από: Tachydromos

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος

Το έργο αναγέννησης της Εκκλησίας της Αλβανίας από τις στάχτες, που στηρίχτηκε στη σοφία και στο σχεδιασμό του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου, αποτυπώθηκε στο διεθνή φωτογραφικό διαγωνισμό με θέμα: «Τα χρώματα της Ορθοδοξίας στην Αλβανία».

Πενήντα συμμετέχοντες από 10 χώρες συμμετείχαν με 472 φωτογραφίες σε τέσσερεις θεματικές κατηγορίες. Το μεγάλο βραβείο η κριτική επιτροπή αποφάσισε να δοθεί στον ιερέα π. Στέφανο Ρίτσι και στην πρεσβυτέρα του Αλεξάνδρεια.

Η επίσημη τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί το Δεκέμβριο, οπότε θα κυκλοφορήσει και το άλμπουμ με τις φωτογραφίες και θα οργανωθεί έκθεση.

Ο π. Στέφανος σημείωσε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ότι ήταν μια ευλογία να μπορεί να τεκμηριωθεί φωτογραφικά το ξαναζωντάνεμα της εκκλησιαστικής ζωής στην Αλβανία και μια ευκαιρία να ανακαλυφθεί το ταλέντο της πρεσβυτέρας στη φωτογραφία και να χρησιμοποιηθεί στην υπηρεσία του Κυρίου. Και οι φωτογραφίες επιβεβαιώνουν αυτό, που στην πράξη συνέβηκε.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος πέτυχε τη μεταμόρφωση και την κανονική ανασύσταση της Εκκλησίας της Αλβανίας με την κατ' εξοχήν δύναμή του, που δεν είναι άλλη από τη θυσιαστική προσφορά της αγάπης του.

Η αγάπη του είναι ζωή και η ζωή του είναι η αγάπη του. Αυτή αποτυπώνεται με τον πιο χειροπιαστό τρόπο. Δε μένει σε γενικότητες και αοριστίες.

Έχει συγκεκριμένη έκφραση και αποκαλύπτεται σ' όλες τις εκφάνσεις του καθημερινού βίου και σ' όλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το τι πιστεύουν. Παρά τα εμπόδια, που εμφανίζονται κατά καιρούς μπροστά του, στέκεται αλύγιστος κοντά στο ποίμνιο.

Και ο αγώνας για την πρόοδο της Εκκλησίας της Αλβανίας γίνεται δοξολογία στο Θεό. Κάνοντας αισθητή την παρουσία του με την ποιότητα του λόγου του και τη συνέπεια των πράξεών του, καλλιεργεί βάσιμες ελπίδες, χαράσσει προοπτικές, προχωρεί μπροστά, ενθουσιάζει και «μεθά» γόνιμα τους ανθρώπους, κάνει...θαύματα.

Οι φωτογραφίες βοηθάνε να αντικρίσουμε με τα μάτια μας τη φρόνηση του Θεού μέσα στην ιστορία, που βρήκε τους κατάλληλους ανθρώπους για να ξαναζωντανέψουν μια διαλυμένη, μωλωπισμένη και αιμορραγούσα Εκκλησία.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon