Κατάσχεση-μαμούθ 617 κιλών κοκαΐνης με λογότυπο του Ελμπασάν Αλβανίας

Δημοσιεύθηκε: 14/10/2019 09:21 Τελευταία Ενημέρωση: 14/10/2019 09:21 Από: Tachydromos

«Το αλβανικό κύκλωμα ναρκωτικών εξελίσσεται σε Κόζα Νόστρα της Ιταλίας του ΄70 και αν δεν ανασχεθεί, θα γίνει παντοδύναμο», επισημαίνει το ιταλικό Rai 3 Η ποσότητα-μαμούθ των 617 κιλών ανόθευτης κοκαΐνης κατασχέθηκε στη Βραζιλία τον περασμένο μήνα. Βρέθηκε μέσα σε φορτηγό σε αγροτική περιοχή γνωστή ως «Brasnorte» στους ντόπιους, και οι συσκευασίες έφεραν το λογότυπο της ποδοσφαιρικής ομάδας του Ελμπασάν «Kf Elbasani».

Σύμφωνα με πληροφορίες που έδωσε η αστυνομία στη δημοσιότητα η αξία των ναρκωτικών ανέρχεται στα 9 εκατομμύρια δολάρια, ενώ το εμπόρευμα προοριζόταν για την Ευρώπη. Εκτιμάται ότι ο τελικός προορισμός ήταν η Αλβανία, λόγω του λογότυπου που έφεραν τα πακέτα. Η επιχείρηση έλαβε χώρα στις 2 Σεπτεμβρίου και είχαν συλληφθεί τέσσερα άτομα.

«Το αλβανικό κύκλωμα ναρκωτικών εξελίσσεται σε Κόζα Νόστρα της Ιταλίας του ΄70 και αν δεν ανασχεθεί, θα γίνει παντοδύναμο», επισημαίνει το ιταλικό Rai 3 για το κύκλωμα ναρκωτικών από την Αλβανία στην Ιταλία και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και της Νότιας Αμερικής.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ιταλικού μέσου η μεγάλη ποσότητα των 617 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκε στη Βραζιλία με λογότυπο αθλητικής ομάδας του Ελμπασάν καταδεικνύει ότι η αλβανική μαφία έχει άμεση σχέση με το καρτέλ ναρκωτικών στη Νότιο Αμερική.

Το Ελμπασάν είναι μία πόλη της κεντρικής Αλβανίας, που θεωρείται κέντρο διακίνησης ηρωίνης από το Αφγανιστάν και κοκαΐνης μέσω των λιμανιών Δυρραχίου και Αυλώνα. Η αλβανική μαφία ελέγχει τη διακίνηση και τα εργαστήρια ναρκωτικών, όπως ακριβώς η Κόζα Νόστρα στην Ιταλία το ΄70. Το Rai3 αποκάλυψε ότι στο Ελμπασάν ανακαλύφθηκε εργαστήριο όπου το αφγανικό όπιο μετατρεπόταν σε ηρωίνη. Ο Ιταλός Εισαγγελέας κατά των ναρκωτικών, Νικόλα Γκρατέρι, προειδοποιεί ότι αν κανένας δεν αναχαιτίσει την αλβανική μαφία, τότε οι έμποροι θα γίνουν παντοδύναμοι και ανεξέλεγκτοι.

https://lawandorder.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon