Το δάκτυλο του Borchardt

Δημοσιεύθηκε: 15/10/2019 16:23 Τελευταία Ενημέρωση: 17/10/2019 17:56 Από: Tachydromos

Προκλητικότατος και πολύ ανήθικα ο Προϊστάμενος της Αντιπροσωπείας του Οργανισμού για την Ασφάλεια και Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στα Τίρανα, Γερμανός Μπορντ Μπόσαρντ, την Κυριακή το βράδυ, έδειξε το μεσαίο δάκτυλο σε δεκάδες πολίτες των αλβανικής πρωτεύουσας. Ο συγκεκριμένος διπλωμάτης που έχει διατελέσει και Πρέσβης της ΟΔ Γερμανίας στην Αλβανία, έχει κατηγορηθεί από την αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ για μονομερείς θέσεις και εισηγήσεις υπέρ του Πρωθυπουργού Ράμα και των τρόπων πως διαχειρίζεται τη διακυβέρνηση της χώρας.

Την Κυριακή το βράδυ ο Μπόσαρντ μαζί με τη σύζυγο του πέρασε στο πεζοδρόμιο, μπροστά στην Αστυνομική Διεύθυνση Τιράνων, ενώ εξελίσσονταν διαδήλωση διαμαρτυρίας πολιτών για την προφυλάκιση άλλων πολιτών που συμμετέχουν σε αντιδράσεις για παράνομες απαλλοτριώσεις κατοικιών τους στην περιφέρεια των Τιράνων. Ενώ υπήρχε και το απέναντι πεζοδρόμιο ο Γερμανός αντιπρόσωπος του ΟΑΣΕ αποφάσισε να περάσει μέσα στους διαδηλωτές. Εκείνοι ξέσπασαν σε συνθήματα «Ράμα φύγε» (Rama ik) και “Shame on you” *Ντροπή σας», σύνθημα που προ μηνών το είχαν γράψει με σπρέι στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει. Εκείνος έδειξε το μεσαίο δάκτυλο του δεξιού χεριού του στους ερεθισμένους διαδηλωτές ενώ η σύζυγος διαπληκτίστηκε μαζί τους λεκτικά. Θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς ως στιγμή αμηχανίας του κ. Μπόσαρντ την κίνηση, αλλά εκείνος αφού απομακρύνθηκε λίγο γύρισε και επανέλαβε την αποτροπιαστική χειρονομία του.

Η συμπεριφορά του Προϊσταμένου του Γραφείου Αντιπροσωπείας του ΟΑΣΕ στα Τίρανα, η οποία έχει καίριο ρόλο να διατελέσει ειδικά αυτή την περίοδο, προκειμένου διαμεσολαβήσει και εξασφαλίσει την απαραίτητη συναίνεση για την εκλογική μεταρρύθμιση, έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις στα ΜΜΕ, σε κύκλους πολιτικών αναλυτών και διανοουμένων της χώρας. Ομάδα δε πολιτών προχωρά τη συλλογή υπογραφών για την απομάκρυνση του απ’ την Αλβανία και την αντικατάσταση από τους φορείς του Οργανισμού με άλλο πρόσωπο.

Η απάντηση του Γερμανού διπλωμάτη με ανάρτηση στο facebook ήταν σχεδόν απαθής και με το γνωστό ψυχρό γερμανικό ταμπεραμέντο. «Εάν κάποιοι πολίτες αισθάνονται προσβεβλημένοι τους ζητώ συγνώμη… Δεν ήταν πρόθεση μου να τους προσβάλω…» ήταν περίπου τα λόγια του κ. Μποσάρντ.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon