Εις μνήμην Κωνσταντίνου Κατσίφα και πρώην Γενικού Προξένου Αργυροκάστρου

Δημοσιεύθηκε: 09/11/2019 08:43 Τελευταία Ενημέρωση: 09/11/2019 08:43 Από: Tachydromos

Ελάχιστο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και τον Βασίλειο Τόλιο

Των Αρχαγγέλων σήμερα.

Πέρυσι τέτοια ημέρα είχε γίνει η ταφή του Κωνσταντίνου Κατσίφα στα πάτρια εδάφη του. Ακόμα θυμάμαι την υπερμεγέθη ελληνική σημαία να μετράει τη δροπολίτικη γη.

Την ίδια ημέρα, για δες σύμπτωση, σώπασε το πιο ζωντανό γέλιο που έχω ακούσει στη ζωή μου. Δυσκολευόμασταν όλοι πολύ στην Αλβανία και συνεχώς τον πείραζα: "Κύριε Γενικέ, θα έχουμε πάντα το Αργυρόκαστρο". Ο ίδιος σα να μη το πολυσυμπαθούσε, κι όλο τραβούσε την παρέα στην γαλανόλευκη Δερβιτσάνη.

Οι δύο αυτοί άντρες ήσαν το ακριβώς αντίθετο, τα ακριβώς αντίθετα. Ο Κωνσταντίνος, ένθερμος, ζηλωτής, με την ανάγκη να είναι συνεχώς μεθυσμένος με κάτι που τον ξεπερνάει, την αγάπη για την πατρίδα. Ο Κωνσταντίνος δεν θα έκανε σε κανέναν κακό, δεν έκανε κακό, εκπαιδευμένος καταδρομέας ήταν, σαν ήθελε...

Ο κύριος Γενικός, ενσάρκωνε την απόλυτη εγκράτεια, το καθήκον, το μέτρο, τον ακραίο και άκρατο επαγγελματισμό κατά την υπηρεσία του στην πατρίδα.

Οι άνθρωποι κατα-κρίνουμε. Προβάλλουμε και διεκδικούμε το δικό μας δίκαιο έναντι των άλλων. Κι όμως, όταν κρίνουμε υποχωρεί ο Θεός και μας εγκαταλείπει η χάρη του. Κι όταν ζητάμε το δίκαιό μας, τότε έχουμε άδικο.

Των Αρχαγγέλων σήμερα, και οι Ταξιάρχες, προστάτες της Χιμάρας, κρατάν ψηλά στα χέρια τους την ψυχή του Κωνσταντίνου και του Βασίλη.

Μυρένα Σερβιτζόγλου

https://www.lawandorder.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon