Αιματηρά επεισόδια για την κατεδάφιση σπιτιών (εικόνες)

Δημοσιεύθηκε: 12/11/2019 13:34 Τελευταία Ενημέρωση: 12/11/2019 13:34 Από: Tachydromos

Τουλάχιστον 12 άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια βίαιων επεισοδίων που ξέσπασαν στην Αλβανία νωρίς το πρωί, όταν τα συνεργεία της κυβέρνησης άρχισαν να κατεδαφίζουν σπίτια στην περιοχή Αστίρι των Τιράνων.

Οι κάτοικοι της περιοχής κλήθηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, στο πλαίσιο του έργου "New Ringroad για την επέκταση του νέου περιφερειακού δρόμου.

Έτσι, νωρίς το πρωί συνεργεία έπιασαν δουλειά, κατεδαφίζοντας περιουσίες φτωχών οικογενειών. Ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους και στη θέα των χωματουργικών μηχανημάτων άρχισαν να πετούν πέτρες και βόμβες μολότοφ για να εμποδίσουν το καταστροφικό έργο τους.

Τα επεισόδια εντάθηκαν όταν στο σημείο έφθασε μεγάλη δύναμη της αστυνομίας, η οποία «απάντησε» με δακρυγόνα, προκειμένου να απομακρύνει τους διαδηλωτές.

Αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστούν πέντε αστυνομικοί και επτά πολίτες. Όλοι τους νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Τυράννων, χωρίς όμως να κινδυνεύει η ζωή κάποιου εξ αυτών.

Παρά τα αιματηρά επεισόδια, οι υπάλληλοι της Εθνικής Επιθεώρησης Εγχώριας Άμυνας (IKMT) συνεχίζουν να εργάζονται για να κατεδαφίσουν τα σπίτι που επηρεάζονται από την επέκταση του νέου περιφερειακού δρόμου.

https://www.ant1news.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon