Αξιωματούχοι της Αλβανίας ευχαρίστησαν την Εκκλησία για τη στήριξη στους σεισμοπαθείς

Δημοσιεύθηκε: 04/12/2019 22:44 Τελευταία Ενημέρωση: 04/12/2019 22:44 Από: Tachydromos

Γράφει ο π. Ηλίας Μάκος στην Romfea.gr

Αξιωματούχοι του Αλβανικού κράτους, που επισκέφθηκαν τους χώρους του Μοναστηριού Αγίου Βλασίου, της Θεολογικής Ακαδημίας και της Σκήτης «Μυροφόρες», όπου φιλοξενείται μεγάλος αριθμός αστέγων, εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς το πρόσωπο του Αρχιεπισκόπου Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστασίου για την ουσιαστική και αποτελεσματική στήριξη της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης Χακί Τσάκο και ο νομάρχης Δυρραχίου Ρολάντ Νάστο, που τους υποδέχθηκε ο Μητροπολίτης Φίερι Νικόλαο, διατύπωσαν την ικανοποίησή τους για τη φιλοξενία και τη φροντίδα προς τους σεισμόπληκτους.

Ακόμη υποσχέθηκαν στους πληγέντες από το σεισμό πως γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να ξεπεραστεί η δύσκολη κατάσταση και να στεγαστούν το γρηγορότερο.

Να σημειωθεί ότι στους χώρους της Εκκλησίας βρήκαν καταφύγιο και άστεγα παιδάκια, αλλά και νεαρά άτομα, που τα σπίτια τους έγιναν ερείπια.

Ένα από αυτά έγραψε συγκινητικά λόγια. «Οφείλουμε μια ευχαριστία για τη βοήθεια στο Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου. Είχαμε ξεχάσει ότι υπήρχε καλοσύνη και αυτοί οι άνθρωποι μας την έδειξαν. Άνοιξαν τις πόρτες τους στις πιο δύσκολες μέρες. Μας χάρισαν το χαμόγελο και την ευγένειά τους, χωρίς να περιμένουν κάτι από μας. Μας προστατεύουν αυτοί οι άνθρωποι και αξίζουν δημόσια την ευγνωμοσύνη μας».

Είναι μια αυθόρμητη και αυθεντική ομολογία αναγνώρισης και επιβράβευσης για τον Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας και προσωπικά για τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο, που δεν αδιαφόρησε για τις καταστροφικές συνέπειες του σεισμού, αλλά αντίθετα κινητοποιήθηκε ολοκληρωμένα.

Στο μεταξύ ο μηχανισμός αλληλεγγύης, που έχει στήσει η Αρχιεπισκοπή Τιράνων, λειτουργεί αποδοτικά.

Συγκεντρώνονται είδη πρώτης ανάγκης και χρήματα από προσφορές εντός και εκτός Αλβανίας. Οι Ιερές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Αλβανίας ενισχύουν με κάθε τρόπο τους σεισμοπαθείς, συγκεντρώνοντας τρόφιμα, ρούχα, υποδήματα, κουβέρτες, φάρμακα κ.λπ.

Αλλά και από το εξωτερικό η βοήθεια είναι πολύ σημαντική. Μεταξύ άλλων ένα φορτηγό με επισιτιστική βοήθεια έφθασε στο Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου από το Μοναστήρι Ντέτσανιτ του Κοσόβου, μαζί με 2000 ευρώ.

Οικονομικό βοήθημα επέδωσε και ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, που επισκέφτηκε την Αλβανία και συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο.

Εξάλλου συλλογή τροφίμων για τους Αλβανούς σεισμοπαθείς γίνεται σε πολλές Μητροπόλεις της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας προσπαθεί και με ανθρώπινους τρόπους, αλλά κυρίως με πνευματικούς, να συγκρατήσει και να ανασύρει τους ανθρώπους από τα λυσσαλέα κύματα της απογοήτευσης, του καταποντισμού και του ναυαγίου.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon