«Που σας βρήκε ο σεισμός; Ποιες οι πρώτες σας σκέψεις;»

Δημοσιεύθηκε: 06/12/2019 10:25 Τελευταία Ενημέρωση: 06/12/2019 10:25 Από: Tachydromos

Η ΕΡΤ διοργάνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης τηλεοπτική αλυσίδα στήριξης για τους σεισμοπαθείς της Αλβανίας. Οι τηλεθεατές μπορούν να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια έως την Κυριακή τα μεσάνυχτα, καλώντας στο 14584 από σταθερό ή κινητό ή στέλνοντας μήνυμα στον ίδιο αριθμό, γράφοντας “Α”. Η χρέωση είναι 3€ ανά κλήση ή SMS συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ. Η γραμμή στήριξης θα παραμείνει ενεργή μέχρι και τα μεσάνυχτα της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου 2019.

Για την αλληλεγγύη και τη βοήθεια όλων των Ελλήνων εθελοντών στο δοκιμαζόμενο αλβανικό λαό μίλησε στην ΕΡΤ ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας, Αναστάσιος. «Που σας βρήκε ο σεισμός; Ποιες οι πρώτες σας σκέψεις;» είναι η πρώτη ερώτηση που διατυπώνεται προς τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Αλβανίας.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ:

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας:

«Οι σεισμοί ξυπνούν μέσα μας αισθήματα όχι μόνο φόβου, αλλά και αλληλεγγύης και συμπόνιας. Μη μείνουμε μόνο στην εξωτερική συγκίνηση, αλλά να δούμε πώς αυτή η αλληλεγγύη θα γίνει πιο ουσιαστική και θα ανθέξει. Φροντίσαμε αυτή την εβδομάδα να μεταμορφώσουμε αυτή τη συμφορά σε εκστρατεία συμπόνιας κι΄ ελπίδος».

Η Εκκλησία της γείτονος φρόντισε να αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή τους πληγέντες, παρέχοντας στέγη, τροφή αλλά και συγκεντρώνοντας χρήματα για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Από την πρώτη ημέρα του σεισμού στο μοναστήρι του Αγίου Βλασσίου στο Δυρράχιο φιλοξενούνται 175 άτομα.

Φιλόξενη στέγη, ζεστό φαγητό, αλλά και ψυχαγωγία για μικρούς και μεγαλύτερους, σε μια προσπάθεια να λειανθεί ο πόνος και η αγωνία τους.

Αρωγός στους σεισμοπαθείς και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και όπως δήλωσε ο Παναγιώτης Μουρλίδης, αρχηγός της Ομάδας Άμεσης Δράσης Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών: «Οι Έλληνες γιατροί βοήθησαν να σωθούν ζωές του φίλου δοκιμαζόμενου αλβανικού λαού».

Ρεπορτάζ: Μάριος Κωνσταντινίδης

Επιμέλεια: Άννα Βλαχοπαναγιώτη

Πηγή: ΕΡΤ

ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ: Νάσος Μπράτσος

www.orthodoxianewsagency.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon