Τα Άγια Θεοφάνεια στους Αγίους Σαράντα (ΦΩΤΟ)

Δημοσιεύθηκε: 06/01/2020 15:53 Τελευταία Ενημέρωση: 07/01/2020 14:30 Από: Tachydromos

Άγιοι Σαράντα | Τηλέμαχος Παππάς

Με λαμπρότητα, πάνδημη συμμετοχή και όλη την μεγαλοπρέπεια του τυπικού της ημέρας γιορτάστηκαν σήμερα τα Θεοφάνεια και στην Εκκλησία της Αλβανίας, ειδικά δε στην Ιερά Μητρόπολη Αργυροκάστρου.

Στους Αγίους Σαράντα και στον κεντρικό μεγαλοπρεπή ναό της πόλης, τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιεργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου και ιερέων της Ενορίας και της γύρω περιοχής.

Πιστοί όπως εξ άλλου συνηθίζεται την ημέρα αυτή πλημύρισαν το Ναό αλλά και τον προαύλιο χώρο του, τόσο κατά τη Θεία Λειτουργία όσο και τον Μεγάλο Αγιασμό.

Εξ άλλου η γιορτές της Ορθοδόξου Εκκλησίας, ειδικά δε τα Θεοφάνεια μετατρέπονται σε γιορτή για όλη την τοπική κοινωνία πέραν απ' την ταυτότητα πίστεως των κατοίκων.

Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος μιλώντας στους πιστούς για το μεγάλο Μυστήριο της Φανέρωσης Ολοκλήρου της Αγίας Τριάδος και την Βάπτιση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού ως απόδειξη της χωρίς όρια φιλανθρωπίας Του, κάλεσε τους Ορθόδοξους ώστε να φροντίσουν και να φωτίζει τις καρδιές και τις ψυχές τους το Φως των Θεοφανείων όλες τις ημέρες του χρόνου.

Στην προκυμαία δίπλα στο Ναό, εκατοντάδες πολίτες ανέμεναν την Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά του Ιονίου Πελάγους.

Μετά την Δέηση στην προκυμαία και την Ανάγνωση της Ευαγγελικής Περικοπής στις δύο γλώσσες: ελληνικά και αλβανικά, ακολούθησε η Κατάδυση του Σταυρού όπου κολυμβητές, νέοι της πόλης, βούτηξαν στα νερά του Ιονίου, επωφελούμενη μάλιστα και της ηλιόλουστης μέρας που έκανε στην περιοχή.

Στην Αίθουσα του Ι. Ναού ακολούθησε σύντομη δεξίωση κατά την οποία ανταλλάχθηκαν ευχές με τον Μητροπολίτη, ιερέων και πιστών για την ημέρα αλλά και για το Νέο Έτος.

Ανάλογο λαμπρά γιορτινό κλίμα υπήρξε και σε διάφορες άλλες περιοχές και πόλεις και κωμοπόλεις της Μητρόπολης Αργυροκάστρου: το Αργυρόκαστρο όπου ο Σταυρός καταδύθηκε στον Δρίνο ποταμό, στην Πρεμετή όπου οι πολίτες και πάλι συγκεντρώθηκαν μετά τη Θεία Λειτουργία στις όχθες του Αώου (Βιόσα) ποταμού, στη Χιμάρα στην προκυμαία της κεντρικής πλατείας κ.α.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

https://www.romfea.gr/

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon