ΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΑΥΤΟΚΕΦΑΛΟΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΗΣ ΑΛΒΑΝΙΑΣ-Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο «Ευαγγελισμός»

Δημοσιεύθηκε: 10/01/2020 15:34 Τελευταία Ενημέρωση: 10/01/2020 21:47 Από: Tachydromos

Εκδημία της αδελφής Αθανασίας Πούλιου

τ. Διευθύντριας του Ορθοδόξου Ιατρικού

Διαγνωστικού Κέντρου Τιράνων

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ορθοδόξου Ιατρικού Διαγνωστικού Κέντρου «Ευαγγελισμός» Τιράνων με βαθειά θλίψη αναγγέλλει την εις Κύριον εκδημία, της αδελφής Αθανασίας Πούλιου την 7η Ιανουαρίου 2020, στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» των Αθηνών, στο οποίο εισήλθε εκτάκτως κατόπιν σοβαρού εγκεφαλικού επεισοδίου.

Η αδελφή Αθανασία Πούλιου γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1939 στον Βόλο, όπου πέρασε τα παιδικά της χρόνια ορφανή από τον πατέρα κοντά στην ευλαβή μητέρα της, η οποία υπήρξε υπόδειγμα ανιδιοτελούς αγάπης προς τους πάσχοντες. Μετά τις σπουδές της στη Σχολή Νοσοκόμων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (1959), διορίστηκε στο Ογκολογικό (Αντικαρκινικό) Νοσοκομείο, «Άγιος Σάββας» των Αθηνών. Υπηρέτη

σε από το 1960 ως το 1992 στο Χειρουργικό Τμήμα, αρχικά ως αδελφή νοσοκόμος και στη συνέχεια ως Διευθύνουσα αδελφή. Διακρίθηκε για τη νοσηλευτική της κατάρτιση, τη συνέπεια, το ανύστακτο ενδιαφέρον για τους ασθενείς, κερδίζοντας την ιδιαίτερη αναγνώριση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Μετά τη συνταξιοδότησή της το έτος 1994 ήρθε στα Τίρανα και με ιεραποστολικό ζήλο, αφοσίωση και αυταπάρνηση εργάστηκε στον τομέα υγείας της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας. Τον Νοέμβριο του 1999 όταν ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ. Αναστάσιος ίδρυσε το Ορθόδοξο Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο «Ευαγγελισμός», εκτιμώντας τη νοσηλευτική εμπειρία, τις σοβαρές διοικητικές ικανότητες και το ορθόδοξο ήθος που την διέκριναν, της ανέθεσε τη διεύθυνση της λειτουργίας του Κέντρου. Η αδελφή Αθανασία Πούλιου εργάσθηκε με δυναμισμό, ενθουσιασμό και αποτελεσματικότητα, που της χάρισαν την εκτίμηση και τον σεβασμό όλων όσων την γνώρισαν.Το φθινόπωρο του 2019 αποσύρθηκε στην Αθήνα, διατηρώντας την επικοινωνία και τη συνεργασία της με τους υπευθύνους του Κέντρου. Στα είκοσι χρόνια λειτουργίας του το Ορθόδοξο Ιατρικό Διαγνωστικό Κέντρο «Ευαγγελισμός» Τιράνων ανέπτυξε 24 ιατρικές ειδικότητες και πρόσφερε τιςυπηρεσίες του σε 2,5 εκατομμύρια ασθενείς, ανεξαρτήτως θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Η αδελφή Αθανασία συνέβαλε, επίσης, στη συγκρότηση και λειτουργία μικροτέρων ιατρικών μονάδων στην Κορυτσά, στο Γιωργουτσάτι και στη Λούσνια.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος εξέφρασε τα ολόψυχα συλλυπητήρια στους συγγενείς της στην Ελλάδα και μετα από επικοινωνία με τον Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο ανέθεσε στον Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου Μητροπολίτη Αμαντίας κ. Ναθαναήλ και στον Ιερομόναχο Αναστάσιο Μάμα να τελέσουν την εξόδιο ακολουθία την Πέμπτη 9 Ιανουαρίου στις 3μ.μ στο κοιμητήριο της Κουκουράβας, Μακρινίτσα.

Στην κηδεία, τα έξοδα της οποίας τιμητικώς κάλυψε η Εκκλησίας της Αλβανίας παρέστη επίσης και 15μελής αντιπροσωπεία αυτής. Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Αλβανίας θα ενθυμείται ευγνώμονος την ιεραποστολική προσφορά της πολυτίμου «συνεργοῦ ἐν Κυρίῳ» αδελφής Αθανασίας. Αιωνία αυτής η μνήμη.

Ἐάν τε ζῶμεν ἐάν τε ἀποθνήσκομεν τοῦ Κυρίου ἐσμέν.

Τίρανα, 9 Ιανουαρίου 2020

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon