Επετεύχθη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις στον Εκλογικό Νόμο

Δημοσιεύθηκε: 15/01/2020 08:07 Τελευταία Ενημέρωση: 15/01/2020 08:07 Από: Tachydromos

Επετεύχθη συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις στον Εκλογικό ΝόμοΟ Πρωθυπουργός της Αλβανίας Edi Rama δήλωσε την Τρίτη ότι η λογική επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου για την πρώτη φάση της εκλογικής μεταρρύθμισης θα πρέπει να τύχει συγχαρητηρίων.

Μετά τη συμφωνία μεταξύ της αντιπολίτευσης της Αλβανίας και της πλειοψηφίας, ο Rama δήλωσε ότι έχει χαθεί άδικα περισσότερο από ένας χρόνος σε συγκρούσεις μεταξύ πλειοψηφίας και αντιπολίτευσης.

Προσθέτοντας ότι θα συμπεριληφθούν όλες οι συστάσεις του ΟΑΣΕ / ODHIR και θα ενσωματωθούν στον εκλογικό νόμο.Kryemadhi: Η αντιπολίτευση ανέλαβε την ευθύνη της.

Τώρα είναι στο χέρι της κυβέρνησης

Από τη πλευρά της η Monika Kryemadhi, ηγέτης του κόμματος της αντιπολίτευσης Σοσιαλιστικό Κίνημα για την Ένταξη, με ανάρτηση της δήλωσε ότι η αντιπολίτευση ανέλαβε την ευθύνη της και τώρα είναι στο χέρι της κυβέρνησης για να προχωρήσει η εκλογική μεταρρύθμιση.

Μέσα από μια ανάρτηση στο Facebook, η Kryemadhi δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή ένταξη της Αλβανίας δεν μπορεί να θυσιαστεί για οποιοδήποτε λόγο, προσθέτοντας ότι δεν πρέπει να δαπανηθεί περισσότερος χρόνος για τη μεταρρύθμιση του εκλογικού νόμου που θα επιτρέπει στους Αλβανούς το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής.

«Η συμμετοχή όλων και ο πολιτικός διάλογος είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να επιτύχουμε τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις για την Αλβανία και τους Αλβανούς. Έτσι, χωρίς καθυστέρηση, να υιοθετήσουμε μια μεταρρύθμιση του εκλογικού συστήματος που να επιτρέπει στους πολίτες της Αλβανίας το δικαίωμα να επιλέγουν ελεύθερα, χωρίς πίεση από συμμορίες, εκφοβισμό στο χώρο εργασίας και υπό την απειλή των μοχλών της εξουσίας».

Συνεχίζοντας η Kryemadhi τόνισε ότι «η αντιπολίτευση ανέλαβε σήμερα την ευθύνη ενώπιον των Αλβανών πολιτών για την εφαρμογή της εκλογικής μεταρρύθμισης, η οποία είναι μία από τις 9 προϋποθέσεις που έθεσε η γερμανική Ομοσπονδιακή Βουλή για να επιτρέψει την έναρξη διαπραγματεύσεων στη Σύνοδο Κορυφής του Ζάγκρεμπ.

Αυτό το σημείο ήταν μέχρι στιγμής το μοναδικό άλλοθι της κυβέρνησης να κατηγορεί την αντιπολίτευση ως υπεύθυνη για τις αποτυχίες της στην ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της χώρας».

Σύμφωνα με την ίδια, «Από σήμερα, μετά την από κοινού συμφωνία της αντιπολίτευσης να καταλήξει σε συναίνεση και με την παρουσία του διεθνούς παράγοντα στην εκλογική μεταρρύθμιση, χρειάζεται η κυβέρνηση και η πλειοψηφία να δείξουν ότι είναι έτοιμοι ώστε να μην τεθεί σε ομηρία το Ευρωπαϊκό μέλλον της Αλβανίας.

/ibna.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon