Πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στους Αγ. Σαράντα

Δημοσιεύθηκε: 10/02/2020 15:25 Τελευταία Ενημέρωση: 11/02/2020 09:55 Από: Tachydromos

Πανηγυρική ήταν σήμερα η ατμόσφαιρα στην Ενορία των Αγίων Σαράντα όπου ο ι. Ναός της τιμάται στη μνήμη του Ιερομάρτυρα Χαραλάμπους. Παρότι εργάσιμη δεκάδες πιστοί, απ’ την πόλη και τις γύρω κοινότητες προσήλθαν με ιδιαίτερη ευλάβεια να μετέχουν των λατρευτικών ακολουθιών που είχαν ξεκινήσει από χθες το απόγευμα με τον Εσπερινό και την Περιφορά της Εικόνας του Αγίου.

Σήμερα τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία πρωτοστατούντος του Μητροπολίτη Αργυροκάστρου κ. Δημητρίου και συλλειτουγούντων κληρικών εφημερίων του πανηγυρίζοντα Ναού αλλά και από άλλα σημεία της Μητροπόλεως.

Να αναφερθεί ιδιαίτερα η συμμετοχή των νέων – μαθητών του Εκκλησιαστικού Λυκείου και του Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» που δραστηριοποιείται με πολύ μεγάλη επιτυχία στην ευρύτερη περιοχή.

Στο Θείο Κήρυγμα έγινε αναφορά στο βίο και τα μαρτύρια που υπέστη ο Άγιος Χαράλαμπος με έμφαση στο δίδαγμα και παράδειγμα εν Χριστώ ζωής που άφησε παρακαταθήκη. Είναι αυτή η χάρις του Αγίου εξ άλλου που συγκεντρώνει τόσους και τόσους πιστούς στο Ναό του στην πόλη των Αγίων Σαράντα, δώρο αυτό του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου για την Ορθόδοξη κοινότητα της περιοχής.

Ο Μητροπολίτης κ. Δημήτριος αναφέρθηκε ειδικά στην τελευταία προ της εν Κυρίω εκδημίας του, προσευχής του Αγίου Χαραλάμπους. Μια προσευχή που έχει αναφορά όχι μόνο το ποίμνιο του Αγίου εκείνη την εποχή και στιγμή αλλά όλους του Ορθοδόξους πιστούς που με ευλάβεια τον επικαλούνται. Κι έτσι παρότρυνε ο Σεβασμιώτατος τους πιστούς των Αγίων Σαράντα να καταλάβουν καλύτερα τι προστάτη έχει η κοινότητα τους και κατά συνέπεια να αναθέτουν σ’ Εκείνον το κάθε τους πρόβλημα και απ’ αυτόν με υπομονή να αναμένουν τις πρεσβείες στο Θεό για την επίλυση τους. Κατανοώντας καλύτερα πόσο δύναμη έχει η μεσιτεία και η παρρησία του Αγίου Χαραλάμπους θα πρέπει αμέσως να σταματήσουν και όποιες αμφιταλαντεύσεις στις πλάνες των αιρετικών και ειδικά των μάγων που ενοχλούν την περιοχή και τους κατοίκους της.

Ακολούθησε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ναού δεξίωση απ’ το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τον Κύκλο των Γυναικών όπου παραβρέθηκε και ο Δήμαρχος των Αγ. Σαράντα κ. Α. Γκούρμα με συνεργάτες του, ο Πρόεδρος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ κ. Β. Κάγιος κ.α. Εκφράστηκαν ευχές από πλευράς του Δημάρχου αλλά και ευχαριστίες στον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο για τον όμορφο Ναό του Αγίου Χαραλάμπους και συγχαρητήρια προς τους μαθητές του Κολλεγίου «Πνοή Αγάπης» η χωροδία του οποίου έκανε ακόμη πιο όμορφη την γιορταστική ατμόσφαιρα της ημέρας. Εξ άλλου προ ολίγων ημερών ο Όμιλος της Ρομποτικής του Κολλεγίου είχε επισκεφθεί στο Δημαρχείο το Δήμαρχο κάνοντας κι επιδείξεις απ’ τα επιτεύγματα τους.

Ο Μητροπολίτης μιλώντας για την περίοδο του Τριωδίου που από χθες ξεκίνησε στην Εκκλησία μας κάλεσε τους πιστούς και τους νέους ειδικά ώστε με κατάνυξη και ιδιαίτερη προσοχή να ζήσουν αυτή την περίοδο έως το Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου. Έδωσε δε ειδικές συμβουλές για το τι σημαίνει να ζήσει κανείς κατά την διδασκαλία της Εκκλησίας και των Πατέρων αυτήν την άγια περίοδο.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon