Μεγάφωνο της Τουρκίας

Δημοσιεύθηκε: 27/03/2020 10:34 Τελευταία Ενημέρωση: 28/03/2020 11:33 Από: Tachydromos

Είναι ίσως επανάληψη αυτές οι αναφορές σε ότι συμβαίνει στις σχέσεις της Αλβανίας με την Τουρκία, αλλά τα χθεσινά αξίζουν να αναφερθούν δεδομένου ότι αφενός αποδεικνύουν την εμμονή του Πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα στη σχέση με το καθεστώς Ερντογκάν και αφετέρου ότι η κρίση με τον κορονοϊό και την πανδημία χρησιμοποιείται ως αφορμή έστω για περεταίρω προπαγανδιστική χρήση των «δωρεών» της Τουρκίας.

Χθες λοιπόν ήταν μια μέρα που με ορισμένες χειρονομίες είχε τη δική της σημειολογία στην σημασία που η Ευρωπαϊκή Ένωση επιδεικνύει στην Αλβανία και την περιοχή των Βαλκανίων γενικότερα.

Συγκεκριμένα: το πρωί κυκλοφόρησε η είδηση ότι ο Πρόεδρος της Βουλής της Αλβανίας μαζί με εφτά ακόμη συναδέλφους του της Βαλκανική αποτάθηκαν με επιστολή στους θεσμούς της ΕΕ όπως διευκολυνθούν οι διαδικασίες εισαγωγής και μη στέρησης των χωρών από διαδικασίες της Επιτροπής για τον περιορισμό διακίνησης φαρμάκων και ιατρικού υλικού στην περίοδο της πανδημίας.

Στη συνέχεια ο Διπλωματικός Αντιπρόσωπος της Υπηρεσίας Εξωτερικών Σχέσεων της ΕΕ, είχε συνέντευξη τύπου σε διαδικτυακή σύνδεση όπου αναφέρθηκε στην απόφαση του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών και το Συμβούλιο Αρχηγών της ΕΕ που επικύρωσε την απόφαση έναρξης διαδικασιών ένταξης Τιράνων και Σκοπίων.

Ανακοίνωσε μάλιστα ότι η Επιτροπή στα πλαίσια της διαχείρισης της κρίσης που έχει ξεσπάσει με την πανδημία έχει προβλέψει για το τρέχον διάστημα και 50 εκατομμύρια Ευρώ για την Αλβανία. Ως παροχή υποστήριξης και όχι δάνειο και μάλιστα μην επηρεάζοντας την ήδη παρασχεθείσα βοήθεια για την αντιμετώπιση των συνεπειών του καταστρεπτικού σεισμού του περασμένου Νοεμβρίου.

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της αντιπολίτευσης Λιουλζίμ Μπάσα, είχε επίσης σύνδεση μέσω διαδικτύου με τον Επίτροπο υπεύθυνο για τη Διεύρυνση, τον οποίο ευχαρίστησε για τις εξελίξεις στην διαδικασία ένταξης της Αλβανίας, για τη βοήθεια που παρέχει η Ένωση στην διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης απ’ την παδημία του κορονοϊού, δεσμευόμενος παράλληλα για την στήριξη απ’ το ΔΚ στην εκπλήρωση σύντομα των προϋποθέσεων που το Συμβούλιο έβαλε για την Αλβανία.

Ωστόσο όλα αυτά φαίνεται να μην απασχόλησαν καθόλου τον Αλβανό Πρωθυπουργό και ενδεχομένως να του προκάλεσαν δυσαρέσκεια. Έναντι τόσο ενθαρρυντικών για την Αλβανία και τον αλβανικό λαό, που σημειωτέον ζει κατά πλειοψηφία σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρωτίστως Ελλάδα, Ιταλία και Γερμανία) ο Ράμα βρήκε να αναρτήσει σε δικά του μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα ευχαριστώ για τον Ερντογκάν!!!

Την ώρα που πληθαίνουν οι πληροφορίες ότι η βάρκα της Τουρκίας παραπαίει και ότι η πανδημία βυθίζει την τουρκική κοινωνία στην εξαθλίωση ο Ράμα δεν δείχνει καμιά πρόθεση να αλλάξει γραμμή πλεύσης. Απεναντίας δίνει ότι πιο χρήσιμο στο καθεστώς του Τούρκου τυράννου για να διαιωνίζει την προπαγάνδα περί «καλού πατέρα» των μουσουλμάνων της Βαλκανικής.

Οκτώ οχήματα –ασθενοφόρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις της Αλβανίας και την Υπηρεσία τους Έκτακτων Καταστάσεων είναι έτοιμα να έρθουν στην Αλβανία, γράφει ο Έντι Ράμα, για να συνδράμουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Κρύβοντας ότι αυτά τα αγοράζει και μάλιστα με διαδικασίες άμεσης ανάθεσης!

Δεν είχε παραλείψει μία μέρα νωρίτερα να διαφημίσει ανάλογη μεταφορά υγειονομικού υλικού, με το αεροπλάνο των ιδιωτικών του συμφερόντων της θυγατρικής της ‘Turkish Airlines”, “Albania Air”, υλικά που αγοράστηκαν στην Τουρκία, και απλά εισήχθησαν με διευκοληντικές διαδικασίες στα Τίρανα.

Ο Αλβανός Πρωθυπουργός έχει πλέον χάσει τη δυνατότητα ανάλυσης κι επεξεργασίας των τεκταινομένων και έχει μετατραπεί σε απλό μεγάφωνο της προπαγάνδας του Ερντογκάν!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon