Διέλευση μόνο για ουσιώδεις λόγους

Δημοσιεύθηκε: 01/07/2020 09:28 Τελευταία Ενημέρωση: 01/07/2020 09:28 Από: Tachydromos

Τις χώρες με τις οποίες η Ελλάδα ανοίγει τα σύνορά της έκανε γνωστές η κυβέρνηση με ανακοίνωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Στέλιου Πέτσα.

Έτσι και επίσημα πήρε τέλος το θέμα ανοίγματος των ελληνοαλβανικών συνόρων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στα σύνορα με την Αλβανία – στους Μεθοριακούς Σταθμούς Κακαβιάς, Μέρτζιανης και Μαυροματίου- επιτρέπονται μόνο οι διελεύσεις για ουσιώδεις λόγους.

Σημειώνεται ότι εξακολουθεί να ισχύει η δυνατότητα εισόδου για όσους πολίτες τρίτων χωρών έχουν άδεια διαμονής στην Ελλάδα, καθώς και οι λοιπές εξαιρέσεις για πολίτες τρίτων χωρών (μέλη οικογενειών Ευρωπαίων πολιτών, εργαζόμενοι και ερευνητές στον χώρο της υγείας, πρόσωπα που φροντίζουν ηλικιωμένους, εργαζόμενοι στα σύνορα, εποχικά εργαζόμενοι στον τομέα της γεωργίας, προσωπικό απασχολούμενο στον τομέα των μεταφορών – συμπεριλαμβανομένων των ναυτικών, διπλωματικό προσωπικό, προσωπικό διεθνών οργανισμών, στρατιωτικό προσωπικό, εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Επιβάτες σε διαμετακόμιση, επιβάτες που ταξιδεύουν για επιτακτικούς οικογενειακούς λόγους, σπουδαστές, εργαζόμενοι υψηλής εξειδίκευσης αν η απασχόλησή τους είναι επωφελής για την εθνική οικονομία και η εργασία τους δεν μπορεί να αναβληθεί ή να εκτελεστεί εξ αποστάσεως).

Εξυπακούεται ότι οι Έλληνες ομογενείς που διαθέτουν ελληνικό διαβατήριο ή Ειδικό Δελτίο Ταυτότητας Ομογενών (ΕΔΤΟ) είναι πάντα καλοδεχούμενοι από όπου και εάν προέρχονται, σημειώνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

www.epiruspost.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon