Προβοκάτσια με ιστορικά μυθεύματα

Δημοσιεύθηκε: 03/08/2020 15:24 Τελευταία Ενημέρωση: 04/08/2020 14:55 Από: Tachydromos

Ο Σύλλογος «Τέκνα της Λιαπουριάς», που κάνει γνωστή την παρουσία του με διάφορες ανθελληνικές παραστάσεις στο Αργυρόκαστρο, προχωράει σε μια ακόμη καλοκαιρινή προβοκάτσια.

Στο λογαριασμό της ομάδας στο Facebook έχει από μέρες αναρτήσει έκκληση για έρανο που διενεργεί προς ανέγερση μεγάλων διαστάσεων μνημείου επί της εθνικής οδού Αργυροκάστρου – Πρεμετής με αναφορά στη υποτιθέμενε «σφαγή των ελλήνων σωβινιστών» εις βάρος των κατοίκων του Χορμόβου. Δεν θα σταθούμε στο αίολο ιστορικό τους επιχείρημα. Δυστυχώς όπως και στην περίπτωση της χάλκευσης των γεγονότων στην τοποθεσία Κλόγερη στο Μουρσί όπου οι Τσάμηδες κατασκεύασαν κοιμητήριο – χωρίς κανένα πραγματικό τάφο, κι εδώ έχει γίνει εμμονή και έχει εμπεδωθεί στην κοινή γνώμη. Υποτίθεται χωρίς να προκύπτει από καμιά ιστορική πηγή ότι αντάρτες του Αυτονομιστικού κινήματος των Ηπειρωτών το 1914 συνέλαβαν άντρες μουσουλμανικής καταγωγής απ’ το Χόρμοβο και τους εκτέλεσαν στο χωριό Κόδρα.

Στους πρόποδες αυτού του συνοικισμού αναλαμβάνουν δράση ώστε να κατασκευάσουν το υπερμεγέθη μνημείο τους προκειμένου να καλλιεργούν και διαιωνίζουν τον ανθελληνικό τους φανατισμό.

Ωστόσο είναι ορισμένες λεπτομέρειες που αποκαλύπτουν ότι τα «Τέκνα της Λιαπουριάς» δεν κινούνται μόνα τους. Χαίρουν καθοδήγησης και προστασίας άνωθεν!

Από κει που θα περίμενε κανείς να τους σταματήσουν κι ελέγξουν δεδομένου ότι οι εποχές επιβάλουν τον κατευνασμό και την προσήλωση στην ιστορική αλήθεια.

Συγκεκριμένα: στις αναρτήσεις τους, που πολλαπλασιάζονται σε άλλα δικτυωμένα επίσης παρακλάδια της εθνικιστικής δράσης διατείνονται ότι χαίρουν στην πρωτοβουλία τους την υποστήριξη του Δημάρχου Τεπελενίου!!!

Έχουν αναρτήσει βίντεο και φωτογραφίες όπου εκτελούν εργασίες προσβάλλοντας ακόμη το σώμα της οδικής οδού σε εκτεταμένο τμήμα της χωρίς να παρεμβαίνει αρμόδιος κρατικός φορέας. Ας αναλογιστεί κανείς κρατική παρεμβολή και διώξεις ακόμη και για ένα Σταυρό ή μικρό προσκυνητάρι στη μνήμη νεκρού σε απομακρυσμένα μάλιστα σημεία της δημόσιας κυκλοφορίας και συνάθροισης.

Οι κινήσεις τους όμως εμπεριέχουν και αντιφάσεις: ενώ ανακοινώνουν ότι το αίτημα τους θα εξεταστεί αυτή την εβδομάδα στο Δημοτικό Συμβούλιο Τεπελενίου προσπαθούν να δημιουργήσουν τετελεσμένα…

Είναι όντως λυπηρό ομάδες στα όρια της νομιμότητας να αφήνονται ελεύθερα να δραστηριοποιούνται σε ζητήματα τόσο ευαίσθητα όπως οι διεθνοτικές και διαθρησκευτικές σχέσεις αλλά και των διακρατικών σχέσεων.

Ένα ιστορικό ψέμα με την συχνή επανάληψη του και επί το πλείστον με αναμνηστικές στήλες προκλητικού περιεχομένου δύναται αν όχι να μετατραπεί σε αλήθεια να δηλητηριάζει αληθινά την κοινωνία και τις σχέσεις μεταξύ των λαών.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon