Χειροτονία Πρεσβυτέρου απ'τον Μητροπολίτη Αργυροκάστρου

Δημοσιεύθηκε: 06/08/2020 16:21 Τελευταία Ενημέρωση: 07/08/2020 10:38 Από: Tachydromos

Στην πανήγυρη του ιστορικού Μητροπολιτικού Ναού στο Αργυρόκαστρο, της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος, χειροτόνησε στο βαθμό του Πρεσβυτέρου τον Διάκονο Βίκτωρα Γιάννη.

Πιστοί απ' την πόλη του Αργυροκάστρου και τις γύρω ενορίες μετείχαν των λατρευτικών ακολουθιών που ξεκίνησαν με τον Εσπερινό της Γιορτής χθες το απόγευμα, και κυρίως στη Θεία Λειτουργία σήμερα στην οποία με ιερείς της Μητροπόλεως ιερούργησε ο Μητροπολίτης Δημήτριος, τηρώντας τα μέτρα προστασίας απ' τον ιυό Covid-19.

Τόσο στον Εσπερινό όσο και στο σημερινό κύρηγμα του ο Μητροπολίτης μίλησε για το Φως που ακτινοβολεί στη σκηνή της Μεταμορφώσεως, το Άκτιστο Φως που περιέβαλε τους μαθητές στο Όρος Θαβώρ. Ευχήθηκε δε το Φως της Μεταμόρφωσεως να σκεπάζει τον κάθε Ορθόδοξο πιστό που μέσα απ' την βαθιά πίστη, τη μετανοία και την εν Χριστώ ζωή θα κάνει τολμηρά βήματα για προσωπική μεταμόρφωση.

Στον νεοχειροτονηθέντα Ιερέα που του ανέθεσε αυτή την ιστορική Ενορία και Ναό μίλησε με τα λόγια του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου για τον ιερέα και το μυστήριο της ιεροσύνης. Της παρουσίας πολλών νέων στο Ναό ο Σεβασμιώτατος επωφελήθηκε ώστε και πάλι να καλέσει για περισδότερους ανθρώπους να προσέλθουν στις γραμμές του ιερού κλήρου της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Διότι δεν υπάρχει μεγαλύτερο αξίωμα απ' αυτό για τον άνθρωπο και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για την τοπική κοινωνία απ αυτή για πιο πολλούς κληρικούς, για μοναχούς και μοναχές που αγαπώντας το Χριστό θα δείξουν την ίδια αγάπη για τον άνθρωπο. Ο Μητροπολίτης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ενώ η Μητρόπολη Αργυροκάστρου έχει περίπου 200 ενορίες, μεγάλες ή μικρότερες, αυτές υπηρετούνται από μόλις 32 ιερείς. Επανέλαβε και πάλι τη διδαχή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού για τους πιστούς και το σεβασμό που πρέπει να επιδεικνύουν στον ιερέα τους. Προέτρεψε τον π. Βίκτωρα να προσεύχεται με θέρμη στην Προσκομιδή για τους ενορίτες του και τους πιστούς για τον νεοχειροτονηθέντα ώστε ο Θεός να τον χαριτώνει και στηρίζει στη διακονία του.

Ο π. Βίκτωρας χειροτονήθηκε διάκονος προ τριετίας κι ενώ κατάγεται από τη Τζάρα έζησε στην Πάτρα κι επέστεψε προσφέροντας τον εαυτό του στην τοπική Εκκλησία και δίνοντας το παράδειγμα και για άλλους νέους.

Στη σημερινή γιορτή και χειροτονία μετείχε ως όμορφη έκπληξη και ο πνευματικός του π. Αναστάσιος Γκοτσόπουλος με ομάδα νέων.

Για την ιστορία να αναφερθεί ότι μετά την πτώση του αθειστικού καθεστώτος τέτοιες μέρες, 11 Αυγούστου 1991, ως Πατριαρχικός Έξαρχος τότε, λειτούργησε στον Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Παλαιπάζαρο του Αργυροκάστρου, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιος.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon