Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος σε μαθητές: Πολλή μελέτη, πολλή αλληλεγγύη, πολλή προσευχή

Δημοσιεύθηκε: 13/09/2020 21:29 Τελευταία Ενημέρωση: 14/09/2020 14:41 Από: Tachydromos

Γράφει ο π. Ηλίας Μἀκος

Μαθητές/τριες στην Αλβανία (Τίρανα, Αργυρόκαστρο, Βεράτι, Κορυτσά, Φίερι, Ελμπασάν και αλλού), ευλογήθηκαν στους Ορθόδοξους ναούς για τη νέα σχολική χρονιά.

Στον καθεδρικό ναό Τιράνων προς το τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος προεξήρχε της θείας λειτουργίας, κάλεσε τους μαθητές να θυμούνται τρεις λέξεις: "Πολλή μελέτη. Πολλή αλληλεγγύη μεταξύ τους, πολλή προσευχή, "για να μας φωτίζει ο Θεός να κάνουμε αυτό, που πρέπει να κάνουμε", σημείωσε.

Τους προέτρεψε να τηρούν τα προληπτικά μέτρα για να μη διασπαρεί ο κορωνοϊός και να φορούν τις μάσκες, "όχι με γκρίνια, αλλά με χαμόγελο", και κατέληξε: "Αν ο Θεός είναι μαζί μας, κανείς δεν μπορεί να είναι εναντίον μας".

Σε μήνυμά του , που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προς τα παιδιά, επισημαίνει:

"Τα πουλιά πετούν με δύο φτερά. Τα χριστιανικά παιδιά ανυψώνονται με τα χέρια της μάθησης και της προσευχής. Ο Θεός να ευλογεί τις προσπάθειές σας κάθε μέρα! Με θερμή αγάπη προς τον Χριστό".

Εξάλλου στο ναό του αγίου Γεωργίου Φίερι τα παιδιά ευλόγησε ο Μητροπολίτης Νικόλαος, ενώ στο ναό του αγίου Νικολάου Ελμπασάν ο Μητροπολίτης Νικόλαος.

Το μήνυμα, που η Ορθόδοξη Εκκλησία της Αλβανίας μετέφερε προς τους μαθητές και τις μαθήτριες είναι να αγωνιστούν να ανέβουν στις πνευματικές κορυφές.

Αρετής κορυφές, ιδανικών κορυφές, ανωτερότητας και πολιτισμού κορυφές. Πολιτισμού της ψυχής και του εσωτερικού κόσμου.

Είναι ασύγκριτο το μεγαλείο τους και απερίγραπτα τα κάλλη τους.

Τι χρειάζεται για την κατάκτηση των πνευματικών κορυφών, όπου είναι ποταμός η φωτοπλημμύρα, η οποία τις περιβάλλει, και χείμαρρος η χαρά, που προσφέρουν;

Τίποτε άλλο από μια αποφασιστική ανοδική πορεία. Σταθερή, επίμονη, αισιόδοξη πορεία, που έχει, βέβαια, τον κόπο και τις δυσκολίες της, αλλά ταυτόχρονα και τόση ικανοποίηση.

Romfea.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon