Αμερικανοί βουλευτές: Τα Γλυπτά του Παρθενώνα να επιστραφούν στην Ελλάδα

Δημοσιεύθηκε: 22/09/2020 13:55 Τελευταία Ενημέρωση: 22/09/2020 13:55 Από: Tachydromos

Μέλη του αμερικανικού Κογκρέσου συντάσσονται με το επί δεκαετίες ελληνικό αίτημα για επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τη βρετανική Daily Mail, 18 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων απέστειλαν επίσημη επιστολή στον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, με την οποία του ζητούν να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα, με το επιχείρημα πως αυτό θα αποτελέσει αφορμή για σύσφιξη των αμερικανοβρετανικών σχέσεων.

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται στην επιστολή: «Τα Μάρμαρα αποτελούν εδώ και πολλές δεκαετίες την πηγή αντιπαλότητας μεταξύ των δυτικών συμμάχων. Η Ελλάδα θέλει εδώ και πάρα πολύ καιρό πίσω τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Σήμερα, σας αποστέλλουμε την εν λόγω επιστολή ως μέλη της κοινοβουλευτικής επιτροπής για ελληνικά θέματα (congressional caucus on Hellenic Issues) για να απευθύνουμε έκκληση στην κυβέρνησή σας να διαπραγματευτεί με την ελληνική κυβέρνηση σοβαρά για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα».

Όπως αναφέρει η Daily Mail, την επιτροπή απαρτίζουν και Ρεπουμπλικανοί και Δημοκρατικοί, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο επικεφαλής της επιτροπής των Εξωτερικών Υποθέσεων για ευρωπαϊκά θέματα. Στόχος της επιστολής τους είναι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα να συμπέσει με την επέτειο από τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, το 2021. Μάλιστα, στην επιστολή τονίζεται ότι οι βουλευτές εκτιμούν «τις προσπάθειες σας και την καλή σας πρόθεση στην υποστήριξη των ιστορικά εξαιρετικών σχέσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένουμε για την περεταίρω σύσφιξή τους μέσω της ολοκλήρωσης υποθέσεων όπως αυτή».

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon