ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΙΜΕΣτη λίστα των «100» με τη μεγαλύτερη επιρροή ο Αντετοκούνμπο

Δημοσιεύθηκε: 23/09/2020 19:45 Τελευταία Ενημέρωση: 23/09/2020 19:45 Από: Tachydromos

Στη λίστα των 100 ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον πλανήτη συμπεριέλαβε το ΤΙΜΕ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. 

Ο «Giannis» έχει περιληφθεί στους «Πρωτοπόρους», την πρώτη δηλαδή από τις συνολικά πέντε κατηγορίες, στις οποίες ο κατάλογος των «100» είναι χωρισμένος. (Πρωτοπόροι, Καλλιτέχνες, Τιτάνες, Ηγέτες και Είδωλα).

Κάθε έναν ή μία από τους «100» επιλεγέντες και επιλεγείσες του περιοδικού έχει αναλάβει να σκιαγραφήσει, μέσα από ένα σύντομο σημείωμα, και μία προσωπικότητα. 

Εν προκειμένω, το σημείωμα για τον Aντετοκούνμπο έχει αναλάβει ο θρυλικός Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, έξι φορές πρωταθλητής ΝΒΑ και πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.  

Γράφει ο Τζαμπάρ:

«Ο Πολ Σάιμον τραγουδούσε ότι κάθε γενιά στέλνει κι έναν ήρωα στα μουσικά charts. Το ίδιο ισχύει και στον αθλητισμό. Κάθε γενιά βρίσκει έναν αθλητή που ενσωματώνει όλες τις αρετές που όλοι θα θέλαμε να έχομε: αφοσίωση, συγκέντρωση, εξαιρετική αθλητικότητα και χάρη υπό πίεση.

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που μόλις κέρδισε το δεύτερο διαδοχικό βραβείο MVP στο NBA, έχει όλα αυτά και πολλά παραπάνω. 

Παρακολουθώντας τον να παίζει δεν βλέπει κανείς μόνο τι είναι, αλλά και το τι είναι δυνατό. Υπάρχει μια μυστική αρετή που κάνει την καρδιά του φιλάθλου να χτυπά πιο γρήγορα όταν ένας άνθρωπος πατά στο παρκέ. Ο αληθινός ήρωας του αθλητισμού κάνει τα κόκκαλά μας να δονούνται και το δέρμα μας να ανατριχιάζει περιμένοντας να δούμε το μεγαλείο του.

Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι ο Γιάννης θα επεκτείνει τα ρεκόρ που έχει στο NBA -ήδη είναι ο παίκτης με το μεγαλύτερη δείκτη Αποτελεσματικότητας σε μια σεζόν στο ΝΒΑ, δείκτης που συνδυάζει όλα τα στατιστικά στοιχεία ενός παίκτη, επιδόσεις που ίσως δεν θα μπορέσουν να φθάσουν οι μελλοντικές γενιές.

Όμως ένας ήρωας του αθλητισμού είναι κάτι παραπάνω από ρεκόρ. Ο Γιάννης αποτελεί παράδειγμα επειδή ορθώνει ανάστημα σ ε ό,τι πιστεύει. Αφότου οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στα playoffs, η ομάδα του και ο ίδιος διαδήλωσαν για τον πυροβολισμό από την αστυνομία του Τζέικομπ Μπλέικ αρνούμενοι να αγωνιστούν και ξεσηκώνοντας ένα κύμα διαδηλώσεων και αναβολών σε όλο το ΝΒΑ

Ρώτησα κάποτε τον Γιάννη τι σημαίνει το όνομά του και μου απάντησε ‘Το στέμμα έχει έρθει’.Και σίγουρα έχει έρθει».

Στην κατηγορία «Καλλιτέχνες», τον The Weeknd περιγράφει ο Έλτον Τζον «ως μια μυστηριώδη φιγούρα σε μια εποχή που το μυστήριο είναι σπάνιο στην ποπ», ενώ το προφίλ του ηθοποιού Μάικλ Μπ. Τζόρνταν παρουσιάζει ο συνάδελφός του, Ντένζελ Ουάσιγκτον. Η Missy Elliot γράφει όσα πιστεύει για τον Dapper Dan.

Ο Αμερικανός πρώην καλαθοσφαιριστής, Ντουέιν Γουέιντ και ο Βρετανός οδηγός της Φόρμουλα 1, Λιούις Χάμιλτον εμφανίζονται στην κατηγορία «Τιτάνες», ενώ ο Αμερικανός ηθοποιός και τραγουδιστής, Μπίλι Πόρτερ, η Ναόμι Όσακα, Ιαπωνίδα επαγγελματίας αθλήτρια της αντισφαίρισης και οι Αλίσια Γκάρζα, Οπάλ Τομέτι και Πάτρις Κούλορς -ιδρυτές του Black Lives Matter- αναφέρονται ως «Είδωλα».

Στην ενότητα «Πρωτοπόροι», πέραν του Αντεντοκούμπο,  έχουν συμπεριληφθεί η ράπερ Megan Thee Stallion και η μυθιστοριογράφος, Τόμι Αντεγιέμι για τις οποίες γράφει ο ηθοποιός Τζον Μπογιέγκα.

Ανακοινώνοντας την πλήρη λίστα, το TIME κυκλοφόρησε οκτώ εξώφυλλα με ορισμένα από τα ονόματα της φετινής λίστας TIME 100.

Στα εξώφυλλα εμφανίζονται ο Καναδός τραγουδιστής The Weeknd, ο διευθύνων σύμβουλος της Alphabet και της Google Σουντάρ Πιτσάι, η ράπερ Megan Thee Stallion και η ηθοποιός Γκαμπριέλ Γιούνιον μαζί με τον Ντουέιν Γουέιντ.

Με πληροφορίες από ΤΙΜΕ, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon