Ρουκέτα Μπερίσα: Το Ράμα έκαναν περιτομή στο Τοπ Καπί και εξαπάτησε τους Έλληνες

Δημοσιεύθηκε: 26/09/2020 11:32 Τελευταία Ενημέρωση: 28/09/2020 08:40 Από: Tachydromos

Ο πρώην πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα στην εκπομπή «Ελεύθερη Ζώνη» αποδέχτηκε ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν επέδειξε σοβαρότητα στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για το θέμα των θαλάσσιων συνόρων. Σύμφωνα με το Μπερίσα, ο Ράμα διαπραγματεύτηκε επί 2 χρόνια με τους Έλληνες και στο τέλος τους διεμήνυσε ότι θα έπρεπε να εφαρμόσει την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

«Συνυπέγραψα μια συμφωνία με την Ελλάδα, επέμεινα κι επιμένω σ’ αυτή. Σήμερα διάβασα ότι ο Μητσοτάκης ανέφερε να αποτανθούμε στο δικαστήριο. Δεν τίθεται υπό συζήτηση ότι η Τουρκία τάσσεται κατά. Η Μπακογιάννη του τα είπε κατάμουτρα του Ράμα. Εγώ αυτό το είπα ευθύς εξαρχής. Αν ήμουν πρωθυπουργός το θέμα της θάλασσας δεν θα υφίστανται σήμερα. Δύο διαδοχικές κυβερνήσεις αποδέχτηκαν να αποτανθούν στα δικαστήρια και μετά ήρθε ο Ράμα στην εξουσία και αρνήθηκε να πάει στα δικαστήρια.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο υπαγόρευε τη μέθοδο της συμφωνίας. Άνευ προηγούμενο. Εγώ είμαι και ήμουν κατά της αποφάσεως του Συνταγματικού Δικαστηρίου η οποία ήταν υπαγορευμένη απόφαση. Ο Ράμα ήρθε στην ίδια θέση του Διεθνούς Δικαστηρίου αφού διαπραγματεύτηκε επί δύο με την Ελλάδα. Ο Ντιτμίρ Μπουσάτι και ο Κοτζιάς διαπραγματεύτηκαν μια νέα συμφωνία. Με έλλειψη σοβαρότητας, αφού διαπραγματεύτηκαν επί δύο έτη, είπαν στην ελληνική πλευρά ότι υπάρχει μια απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Η ελληνική πλευρά τους είπε ότι δεν είστε σοβαροί και στη συνέχεια ο Κοτζιάς έριξε τη θέση των 12 μιλίων. Εκείνη την περίοδο η Ελλάδα έμενε στα 6 μίλια.

Ο Ράμα έκανε πολιτική περιτομή στο Τοπ Καπί (στην έπαυλη του Σουλτάνου στην Κωνσταντινούπολη). Να σε καταστήσουν υποχείριο των νέο-οθωμανικών πολιτικών σημαίνει προσβολή των εθνικών συμφερόντων», είπε ο Μπερίσα.

Στοιχεία από το LAPSI.al

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon