Μεγάλη πυρκαγιά στον Κόλπο της (Ν)Άρτας

Δημοσιεύθηκε: 28/09/2020 09:57 Τελευταία Ενημέρωση: 28/09/2020 15:20 Από: Tachydromos

Σημαντικές εκτάσεις δάσους πεύκων, χαρακτηριστική βλάστηση στον κόλπο της Νάρτας και του Σβερνέτς έκαψε πυρκαγιά που εκδηλώθηκε αργά τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου.

Οι αστυνομικές δυνάμεις χρειάστηκε να εκκενώσουν τους κατοίκους του χωριού Σβερνέτς καθώς οι φλόγες πλησίασαν σε απόσταση αναπνοής απ’ τα σπίτια του οικισμού και απειλούσαν τις ζωές και τα νοικοκυριά τους.

Αυτή τη στιγμή γίνεται γνωστό ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο το κύριο μέτωπο της φωτιάς η οποία τελικά έφτασε μόνο μέχρι το νεκροταφείο στις παρυφές του οικισμού. Κινητοποιήθηκαν για την απόσβεση δυνάμεις της Πυροσβεστικής αλλά και της Αστυνομίας και στρατού στην Περιφέρεια Αυλώνας.

Δεν είναι ακόμη γνωστά τα αίτια της φωτιάς η οποία πέραν του πανικού που προκάλεσε στους κατοίκους έχει αφήσει πίσω της τεράστιες ζημιές στο ιδιαίτερα πλούσιο και ενδιαφέρον βιότοπο της περιοχής εκείνης. Η περιοχή τα τελευταία χρόνια έχει γίνει στόχος εκτεταμένων καταπατήσεων καθώς παρουσιάζει προοπτική τουριστικής αξιοποίησης.

Δεν αποκλείεται να πρόκειται για σκόπιμη πυρπόληση ακριβώς για τη διευκόλυνση αυθαίρετης οικοδομικής δραστηριότητας ή την αδειοδότηση σε συμφέροντα που ερίζουν στην περιοχή με τις ζεστές πλάτες της πολιτείας.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon