Η Πρέσβης με την κάμερα

Δημοσιεύθηκε: 16/11/2020 14:57 Τελευταία Ενημέρωση: 17/11/2020 12:52 Από: Tachydromos

Το δικαίωμα στην ιδιοτικότητα και το ιατρικό απόρρητο όπως οι κανόνες της δεοντολογίας αλλά και ο νόμος επιβάλει, παραβιάστηκαν καταφανώς στην επίσκεψη στον Ευαγγελισμό όπου νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα του covid-19, o Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος, της Πρέσβης της Αλβανικής Δημοκρατίας στην Αθήνα κα. Λουέλα Χαϊντάραγκα.

Ανεξαρτήτως των προθέσεων της κας. Πρέσβης και των καλών λόγων που είχε να πει με την ευχή για γρήγορη ανάρρωση στον Προκαθήμενο της Ορθοδόξου Αυτοκεφάλου Εκκλησίας της Αλβανίας, η εν αγνοία του προφανώς, βιντεοσκόπιση της επίσκεψης, είναι εκτός κάθε δικαιολογίας. Είναι άλλο θέμα η αδύρητη ανάγκη της ίδιας για δημόσιες σχέσεις όπως ίσως και της Κυβέρνησης που εκπροσωπεί να δείξει θετική εικόνα στους εν Ελλάδι διαβιούντες αλβανούς υπηκόους, και άλλο η εισβολή κυριολεκτικά με εξοπλισμό βιντεοσκοπήσεων. Το διπλωματικό άσυλο εν προκειμένω δεν έχει καμιά σχέση με όσα επιβάλει η δεοντολογία και οι κανόνες της νοσηλείας. Εξ άλλου προ μηνών ο Αρχιεπίσκοπος νοσηλεύτηκε και σε ιδιωτικό νοσοκομειακό ίδρυμα στα Τίρανα. Και τότε το ενδιαφέρον για την υγεία του ήταν εξίσου έκδηλο. Ωστόσο όμως τηρήθηκαν οι κανονισμοί που ο νόμος αλλά και η ανθρώπινη συμπεριφορά επιβάλουν.

Ωστόσο στον Ευαγγελισμό και υπό υποτίθεται ειδικά μέτρα απομόνωσης λόγω και του χαρακτήρα της λοίμωξης, έγινε η εν λόγο αδικαιολόγητη πράξη στην οποία αναφερόμαστε.

Διότι το δικαίωμα στην ιδιοτικότητα, προστασίας των προσωπικών δεδομένων και ειδικά το ιατρικό απόρρητο ο νόμος όχι απλά το κατοχυρώνει. Προσδιορίζει και τους μηχανισμούς που επιβάλουν την τήρηση του και τους φορείς που το καθιστούν απαραβίαστο σε κάθε αντίθετο εγχείρημα.

Εξ ου και εν προκειμένω δεν είναι μόνο προκλητική η σκόπιμη ενέργεια διάχυσης των πλάνων υπαιτιότητα της κας. Πρέσβης. Είναι και η ανεπάρκεια των εκ του νόμου επιφορτισμένων φορέων για την απαγόρευση τέτοιων ή ανάλογων προκλήσεων.

Η διάθεση του Αρχιεπισκόπου και ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο εκείνος γνωρίζει να χειρίζεται ακόμη πιο σύνθετες καταστάσεις, έβγαλαν μια εικόνα τουλάχιστον θετική.

Αυτή όμως δεν είναι αρκετή να καλύψει τις προαναφερόμενες εν τούτοις αθλιότητες. Τη σκοπιμότητα δεν είναι εύκολο να την εντοπίσει κανείς. Τις κακοτοπιές και την κακοήθεια δεν θέλει πολύ κόπο και ειδικές γνώσεις να την αντιληφθεί κανείς…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon