Φτωχότερη η ελληνική κοινότητα στην Κορυτσά

Δημοσιεύθηκε: 02/01/2021 13:19 Τελευταία Ενημέρωση: 04/01/2021 11:10 Από: Tachydromos

Από ατύχημα έφυγε για τους ουρανούς, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο Βασίλης – Ντιόν Τούση, από την Κορυτσά. Ενώ προσπαθούσε να διορθώσει κάτι στη στέγη του σπιτιού του, έπεσε από ύψος και εκδήμησε λίγο αργότερα στο Νοσοκομείο της πόλης λόγω εσωτερικής αιμορραγίας.

Ο Βασίλης Τούσης, ήταν Διευθυντής του Κολλεγίου Πλάτωνας (κλασικό Λύκειο) που εδώ και χρόνια λειτουργεί στην Κορυτσά το Ίδρυμα «Πνοή Αγάπης» στο Εκτελεστικό Συμβούλιο του οποίου υπήρξε μέλος.

Ήταν καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο της Κορυτσάς. Δεινός ερευνητής της επιστήμης της Ιστορίας αρθρογραφούσε έντονα ενώ αξέχαστες είναι οι εισηγήσεις του σε διάφορες δραστηριότητες που διοργάνωσε η Ορθόδοξη Εκκλησία, με αναφορά σε θέματα τοπικών αγίων, προσφοράς της Εκκλησίας στην παιδία στην περίοδο της Τουρκοκρατίας, τη Μοσχόπολη κ.α.

Από τα νεανικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε έντονα στις ομάδες της Εκκλησίας, στις προσπάθειες στον τομέα της παιδείας, ενώ υπήρξε συνεργάτης πολύτιμος του Αρχιεπισκόπου Αναστασίου ως ένας ολοκληρωμένος επιστήμονας στον τομέα των κοινωνικών επιστημών.

Μετά τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο των Τιράνων ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές σε πανεπιστημιακά Ιδρύματα στην Ελλάδα στον τομέα της φιλολογίας ενώ η διδακτορική του εργασία αναφέρονταν στις φιλολογικές συγγένειες ελληνικής και αλβανικής.

Θα τον θυμούνται σε όλα τα περιβάλλοντα της πλούσιας παρουσίας του για την πολύτιμη προσφορά, την συνετή στάση του, την τοποθέτηση αφού είχε δημιουργήσει καλή άποψη, την παιδαγωγική του προσφορά. Σε λίγα χρόνια κατόρθωσε ώστε το Λύκειο Πλάτων στην Κορυτσά να διαθέτει τη δική του προσωπικότητα και να είναι στην πρωτοπορία της εκπαίδευσης σε μια περιοχή με απαιτήσεις.

Έφυγε σε σχετική νέα ηλικία – μόλις 49 ετών, αφήνοντας πίσω του μια χαριτωμένη οικογένεια, τη σύζυγο και δύο παιδιά.

Η κηδεία του τελέστηκε σήμερα στην Κορυτσά. Ο Θεός, που τόσο τον αγάπησε, ας τον αναπαύει στον Παράδεισο!

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon