Εορτασμός του Ευαγγελισμού στο Αργυρόκαστρο

Δημοσιεύθηκε: 25/03/2021 12:52 Τελευταία Ενημέρωση: 25/03/2021 15:14 Από: Tachydromos

lΣτον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού στο Αργυρόκαστρο τελέστηκε σήμερα Θεία Λειτουργία για τον Ευαγγελισμό της Υπεραγίας Θεοτόκου. Λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργυροκάστρου κ. Δημήτριος ενώ συμμετείχαν και άλλοι κληρικοί της περιοχής, πιστοί της πόλης, εκπαιδευτικοί των σχολείων του «Πνοή Αγάπης» καθώς και νέοι και παιδιά.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε επίσης Δοξολογία επί τη Εθνική Εορτή της Παλιγγενεσίας του Έθνους. Παραβρέθηκε και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο κ. Δημήτριος Σαχαρίδης, τον οποίο και παρουσίασε επισήμως ο Μητροπολίτης στο εκκλησίασμα ευχόμενος του το καλωσόρισμα και την επιτυχία στα καθήκοντα του.

Στο κήρυγμα της ημέρας ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Περιφέρειας Αργυροκάστρου και Δρυϊνουπόλεως π. Ιωάννης αναφέρθηκε τόσο στο Πανηγύρι της Παναγίας μας, τον Ευαγγελισμό, την πλέον χαρούμενη είδηση που άκουσε η ιστορία του ανθρώπου. Δια του Ευαγγελισμού ήρθε η σωτηρία όλων των ανθρώπων που πιστεύουν στον Θεάνθρωπο Χριστό.

Επεσήμανε ταυτόχρονα και το γεγονός ότι με την έναρξη της Επανάστασης των Ελλήνων για να απαλλαχθούν απ’ την Τουρκική σκλαβιά, δεν ήρθε άγγελμα χαρμόσυνο μόνο για το γένος των Ελλήνων. Ήταν και παραμένει η χαρά, η ελπίδα και η υπερηφάνεια όλων των Ορθοδόξων στην ευρύτερη περιοχή και στην Οικουμένη. Διότι η Ορθοδοξία είναι συνυφασμένη με την έννοια της ελευθερίας…

Να αναφερθεί ότι λειτουργίες τελέστηκαν επίσης στους πανηγυρίζοντας ναούς του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κωμόπολη της Κλεισούρας και το Δέλβινο, καθώς επίσης στους Αγίους Σαράντα, τη Χιμάρα, το Μουρσί, τη Δερβιτσάνη κ.α.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon