Ασέλγεια όχι αβλεψία

Δημοσιεύθηκε: 14/04/2021 15:34 Τελευταία Ενημέρωση: 15/04/2021 15:35 Από: Tachydromos

Δεδομένου ότι ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μπλέντι Τσούτσι, είναι υποψήφιος στην Εκλογική Περιφέρεια Αργυροκάστρου, περιοδεύει ως τέτοιος και σε περιοχές του Δήμου Δρόπολης.

Συνοδευόμενος από μέλη των τοπικών δομών του Κόμματος αλλά και τον καθ’ ύλη κι εδαφική αρμοδιότητα μηχανισμό της Δημοτικής Αρχής. Καθ ύλη λόγω του ότι το Υπουργείο Εσωτερικών είναι αρμόδιο για τις πολιτικές με την τοπική αυτοδιοίκηση και κατά εδαφική ακεραιότητα λόγω κυριαρχίας στην σύγχρονη αλβανική επικράτεια.

Ως εκ τούτου αμφότεροι, δημοτική αρχή πρωτίστως και Υπουργός επί των Εσωτερικών υπεύθυνοι και αρμόδιοι όχι μόνο για τις γενικές υποχρεώσεις της πολιτείας έναντι των πολιτών. Πολύ περισσότερο για ζητήματα ευαίσθητα όπως αυτά που αφορούν στα δικαιώματα και τις ελευθερίες των μελών και κοινοτήτων της Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας όπως αυτά κατοχυρώνει και εγχώρια νομοθεσία αλλά κυρίως όπως ισχύουν κι εφαρμόζονται στην ευρωπαϊκή πρακτική.

Χωρίς κανείς να επεκταθεί πόσο αποφεύγουν τη σχετική συζήτηση και αναφορά στα συγκεκριμένα, επισημαίνουμε μόνο μια παράμετρο που προφανώς δεν έχει πώς να έχει διαφύγει της προσοχής του Υπουργού και των υποταγμένων –υφισταμένων δομών του. Οι δίγλωσσες πινακίδες με σβησμένες τις ονομασίες χωριών και περιοχών στην Ελληνική.

Μην θεωρήσει κανείς μικροπολιτική την αναφορά. Έχει καταγγελθεί κατ επανάληψη και όχι μόνο προεκλογικά. Απλά τώρα η διαφορά είναι ότι υποψήφιοι και τηλεοπτικά συνεργεία που τους συνοδεύουν διαπιστώνουν ιδίοις όμασι την ασέλγεια και όχι από εκθέσεις, αναφορές ή καταγγελίες της ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

Αβλεψία θα ήταν ένα καλό άλλοθι. Αλλά δεν ισχύει είναι διπλή ασέλγεια: απ’ την μια αυτή καθ εαυτή η ενέργεια και απ’ την άλλη η αδιαφορία επισκευής και διόρθωσης.

Εκτός εάν η κατάσταση ως έχει προκαλεί ικανοποίηση. Καθόλου απίθανο εάν το συνδυάσει κανείς με γενικότερες πολιτικές και στάσεις.

Ωστόσο όμως η εμμονή του κυβερνώντος Σοσιαλιστικού Κόμματος, προσωπικά του Πρωθυπουργού Έντι Ράμα και των τοπικών μηχανισμών τους ώστε να φέρουν αποτέλεσμα πρώτης πολιτικής δύναμης στο συγκεκριμένο χώρο δεν αφορά μόνο στην προσχηματική έστω νομιμοποίηση του αποτελέσματος των μονοκομματικών τοπικών εκλογών 2019. Είναι πολύ βαθύτερος και ύπουλος.

Θέλει να καθυποτάξει την βούληση της ΕΕΜ και γελοιοποιώντας την συλλογική της κρίση ούτε λίγο και ούτε πολύ να την καταστήσει συνήγορο της ανθελληνικής του ρητορικής και πράξης, Να δείξει έστω και τυπικά ότι ένα μέρος του Ελληνισμού και δη εξ αυτών που πολλά μαρτύρησε και θυσίασε για την ελευθερία, εν έτει 2021 θέλει οικειοθελώς υποταχθεί εκ νέου στην Τουρκία…

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon