Υπόθεση Κατσίφα στις συμπληγάδες των συγκρούσεων του υποκόσμου στην Αλβανία

Δημοσιεύθηκε: 19/04/2021 12:26 Τελευταία Ενημέρωση: 20/04/2021 14:00 Από: Tachydromos

Ηλεκτρονικό μέσο ενημέρωσης, το pamfleti.net εν προκειμένου, αδιευκρίνιστης ιδιοκτησίας και υπευθύνου διαχείρισης ύλης αναφέρεται σε πρόσφατη ανάρτηση του, κείμενο και ρεπορτάζ σε webtv στην υπόθεση της εκτέλεσης από τις ειδικές δυνάμεις της κρατικής αστυνομίας της Αλβανίας του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, στις 28 Οκτωβρίου 2019.

Μάλιστα εντάσσει την αναφορά στο ζήτημα σε γενικότερη επιλογή της ομάδας διαχείρισης του ιστότοπου σε κόντρα με τον Εισαγγελέα Αργυροκάστρου. Εάν έχουν βάση οι υποθέσεις ότι βασικός χρηματοδότης του είναι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών Σαϊμίρ Ταχίρι τότε τα πράγματα έχουν ερμηνεία. Τούτο δεδομένου ότι όχι μόνο λόγω της καταγωγής του από ορεινή περιοχή στο Τεπελένι, αλλά κυρίως διότι αφού μετά από οργανωμένη επιχείρηση περιορίστηκε η καλλιέργεια ινδικής κάνναβης στο Λαζαράτες, επί υπουργίας του εξαπλώθηκε ακριβώς στις περιοχές απ’ όπου κατάγεται.

Με ότι φαίνεται λόγω τοπικής αρμοδιότητας στην Εισαγγελία Αργυροκάστρου πρέπει να εκκρεμούν πολλές υποθέσεις που αφορούν στα «παιδιά του».

Είναι αυτός ο λόγος ίσως, χωρίς να αποκλείει κανείς και διασυνδέσεις του με το σκληρό πυρήνα των δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν εκείνη την ημέρα στην επιχείρηση εκτέλεσης του Κατσίφα.

Το επίμαχο δημοσίευμα με ημερομηνία ανάρτησης, Σάββατο, 17 Απριλίου, επιτίθεται στον Εισαγγελέα Ιουλιάν Τσάφκα ότι σκοπίμως κωλυσιεργεί να κλείσει το φάκελο της υπόθεσης Κατσίφα. Μάλιστα απροκάλυπτα κατηγορεί ότι ο εν λόγω αρμόδιος Εισαγγελέας και Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Αργυροκάστρου καθυστερεί τις διαδικασίες έναντι δόλου. Δωροδοκήθηκε ή αναμένει χρήματα από τις ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας γράφουν!!!

Ο φάκελος της υπόθεσης μεταβιβάστηκε το Γενάρη 2020 από την Εισαγγελία Βαρέων Ποινικών Αδικημάτων που έδρευε στα Τίρανα, στην Εισαγγελία Αργυροκάστρου δεδομένου ότι με τις μεταβολές στην αναδιοργάνωση του δικαστικού συστήματος στην Αλβανία, η πρώτη διαλύθηκε.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η υπόθεση δεν είναι καθόλου δύσκολη για τον αρμόδιο Εισαγγελέα καθώς η Έκθεση Πραγματογνωμοσύνης είναι πληρέστατη και κάνει λόγο για αυτοκτονία από βολές απ’ το ίδιο όπλο το οποίο είχε χρησιμοποιήσει το θύμα και σε πυροβολισμούς μέσα στον οικισμό. Παρόλα αυτά ο εισαγγελέας δεν προχωρά στην έκδοση πορίσματος και την αρχειοθέτηση της υπόθεσης αναμένοντας οδηγίες απ’ την Ελλάδα γράφει ανωνύμως το pamfleti.net.

Επισύρει δε την προσοχή του Γενικού Εισαγγελικού Συμβουλίου καθώς οι ενέργειες και η εσκεμμένη κωλυσιεργία του Τσάφκα εκθέτει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό, δεδομένου ότι υπάρχει ειδικό ενδιαφέρον απ’ την Ελλάδα για την υπόθεση.

Υπάρχουν όμως στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα και άλλα δημοσιεύματα που βάλουν κατά του συγκεκριμένου Εισαγγελέα με τον ίδιο άθλιο τρόπο πράγμα το οποίο σαφώς αποδεικνύει ότι τον εκβιάζουν για κάτι που τους αφορά.

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon