Πρέσβειρα ΗΠΑ στα Τίρανα: Αύριο έρχονται κι άλλοι Αμερικανοί στρατιώτες

Δημοσιεύθηκε: 27/04/2021 21:44 Τελευταία Ενημέρωση: 27/04/2021 21:44 Από: Tachydromos

Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματικής αντιπροσωπείας στα Τίρανα, Γιούρι Κιμ, δήλωσε σήμερα ότι, μέχρι τη Δευτέρα, θα έρθουν περισσότεροι από 800 Αμερικανοί στρατιώτες στη χώρα μας στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αμερικανικής άσκησης στα Δυτικά Βαλκάνια «Defender 2021» στην Αλβανία.

«Ενημέρωση για ‘Defender 21’: Μέχρι τη Δευτέρα, θα υπάρξουν περισσότεροι από 800 Αμερικανοί στρατιώτες στην Αλβανία και χιλιάδες περισσότεροι για τη μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση στα Δυτικά Βαλκάνια. «Είμαστε στο ΝΑΤΟ, δίπλα-δίπλα», δήλωσε η Κιμ.

Η κοινή άσκηση «Defender Europe 21» είναι μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις που διεξήχθησαν ποτέ στην Αλβανία.

Η άσκηση «Defender Europe 21» πραγματοποιείται στο πλαίσιο συνεργασίας με την αμερικανική πλευρά και αποτελεί μέρος της ισχυρής στρατηγικής εταιρικής σχέσης που έχει η χώρα μας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, στον τομέα της ασφάλειας και της άμυνας.

Η Διοίκηση του Στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη (USAEUR) θα ηγηθεί της άσκησης «Defender Europe 21», η οποίο θα περιλαμβάνει τη συμμετοχή συμμαχικών και εταίρων χωρών, όπως ο Καναδάς, η Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Κροατία, η Ελλάδα, Κοσσυφοπέδιο, Μαυροβούνιο, Βόρεια Μακεδονία, Μεγάλη Βρετανία, Τσεχική Δημοκρατία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Γεωργία, Τουρκία κ.λπ.

echedoros-a.gr

Κοινοποίηση

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Live Stream

Coming Soon